Ştiri

Demonstraţie de forţe politice, din partea PD-L

Aşa cum era prevăzut în programul electoral al democrat-liberalilor, aceştia au organizat prezentarea oficială a candidaţilor pentru euro parlamentare, sâmbăta trecută, la Casa de Cultură. Manifestarea a fost dedicată alegătorilor din regiunea de sud-est, sala mare a Casei de Cultură fiind luată cu asalt, de la primele ore ale dimineţei, de membri ai PD-L din Constanţa, Tulcea şi Buzău. La eveniment au participat liderii filialei locale, parlamentarii PD-L de Constanţa, precum şi candidaţii democrat-liberali pentru un loc în Parlamentul European. Starul întâlnirii a fost Premierul Emil Boc, care a fost punctual la întâlnirea cu electoratul constănţean. Măsurile de securitate au fost pe măsura înaltului oaspete, mai ales că festivitatea a avut loc la doi paşi de la locul în care avusese loc un jaf armat, cu doar o zi în urmă.

Un articol de Răzvan PETRE

Familia mare a PD-L, reunită

Încă de la primele ore ale dimineţii, membrii şi simpatizanţii PD-L au luat cu asalt Casa de Cultură a Sindicatelor Constanţa, unde era programată întâlnirea cu preşedintele partidului şi lansarea oficială a candidaţilor pentru euro parlamentare. Pe treptele instituţiei puteai întâlni reprezentanţi ai filialelor PD-L din Constanţa, Tulcea (unde PD-L este principala forţă politică), dar şi din alte organizaţii locale din judeţ – de la Medgidia şi Mangalia. În scurt timp, sala Casei de Cultură, care are reputaţia a fi cea mai încăpătoare din Constanţa, a fost umplută la refuz, participanţii la eveniment înghesuidu-se să prindă măcar şi un loc pe scările dintre rânduri. Astfel, la ora începerii discursurilor, mulţi dintre simpatizanţii partidului, dar şi câţiva dintre liderii locali, au fost prinşi pe holurile Casei de Cultură, sau pe platoul de la intrare.
Organizatorii evenimentului au plănuit totul în detaliu. Intrarea principală, dinspre Bulevardul Lăpuşneanu, a fost rezervată delegaţiilor de membri şi simpatizanţi, publicului larg şi presei. Televiziunile şi-au parcat aici carele de reportaj , iar platoul din faţa intrării a fost ocupat de zeci şi sute de oameni cu şepci şi steaguri portocalii. Pe partea dispre parc a fost organizată primirea oficială a Primului Ministru. Prin contrast cu intrarea dispre Bulevardul Lăpuşneanu, aici nu se afla decât o delegaţie oficială, din care ieşeau în evidenţă liderul filialei locale, Mircea Banias, şi deputatul Constantin Chirilă. Organizarea evenimentului era să fie dată peste cap de Emil Boc, care, în stilul său impetuos, s-a repezit să intre în Casa de Cultură prin poarta de acces din spatele clădirii, acolo unde fusese adus de maşinile de protocol. Eroarea a fost repede rectificată de membrii PD-L Constanţa, care păzeau poarta din spatele Casei de Cultură, aceştia indicându-i Premierului locul în care era aşteptat.
Serviciile, date peste cap de vizita Premierului
Încă dinainte de sosirea lui Emil Boc, zona Casei de Cultură a Sindicatelor a fost împânzită de reprezentanţii forţelor de ordine. Poliţia Rutieră a desfăşurat pe traseul coloanei oficiale mai multe echipaje şi a izolat parcarea Casei de Cultură. Taximetriştii care îşi făceau veacul în staţia de lângă locul evenimentului au fost rapid împrăştiaţi. Prin parc au început să îşi facă apariţia o serie de personaje ciudate – pensionari cu ochi albaştri, cetăţeni cu mâinile în buzunare, dar cu priviri vigilente şi băieţi în trening, dotaţi cu borsete emisie-recepţie.
Mai slab organizaţi ca membrii PD-L Constanţa, reprezentanţii serviciilor s-au călcat pe picioare: Băieţii sub acoperire s-au apucat să dirijeze circulaţia pietonală, iar o echipă a SPP a rămas pe afară, întrucât portarului Casei de Cultură (care nu mai ştia ordinele cui să le asculte mai întâi) i se spusese să ţină uşa din spate închisă, timp de cel puţin 10 minute. Mult mai politicoşi şi mai bine organizaţi, membrii organizaţiei de tineret a PD-L Constanţa au reuşit să asigure ordinea la ieşirea dispre sala de spectacol, înspre culise.
Emil Boc: Vom trece de la roşu, la portocaliu!
Vorbind, în calitate de gazdă a evenimentului, Mircea Banias a reiterat, către membrii şi simpatizanţii PD-L, temele trasmise presei, cu ocazia conferinţelor de presă săptămânale: PD-L are o echipă puternică (spre deosebire de „PSD-ul recomandat de Vanghelie”) şi este singurul partid care nu pune pe lista pentru euro parlamentare nume de umplutură;  PD-L este alături de români şi la bine şi la greu; democrat-liberalii vor câştiga euro parlamentare, pentru că sunt singurii care au un program real pentru aceste alegeri.
În continuare, au luat cuvântul Emil Boc şi ceilalţi miniştri PD-L prezenţi la eveniment. Elena Udrea i-a asigurat pe constănţeni de interesul pe care îl arată Litoralului românesc, din postura de ministru al turismului, iar primvicepreşedintele democrat-liberalilor, ministrul Economiei Adriean Videanu, a declarat că soarele Uniunii Europene răsare la Constanţa. Premierul Emil Boc a ţinut să amintească electoratului importanţa participării la scrutin şi faptul că acesta va avea o desfăşurare mult mai releaxată decât cel pentru alegerile generale: „Oamenii trebuie să ştie că este foarte important să se prezinte la vot oriunde s-ar afla, la mare, aici la Constanţa sau la rude. Pot vota la orice secţie. Un vot util duminica viitoare este un vot pentru PD-L!” De asemenea, el a lansat un apel membrilor partidului şi electoratului constănţean, în general, cărora le-a cerut să schimbe culoarea judeţului, din roşu (aluzie la rezultatele alegerilor de anul trecut, terminate cu victoria PSD), în portocaliu (culoarea PD-L).
Întâlnirea premierului Boc cu membrii PD-L, la doi paşi de scena unui jaf armat
Coincidenţa a făcut ca întâlnirea democrat-liberalilor cu preşedintele Emil Boc să aibă loc la doi paşi de locul în care, cu 24 de ore înainte, avusese loc un jaf armat. În dimineaţa zilei de vineri, parcul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a fost luat cu asalt nu de activiştii de partid, ci de echipajele Poliţiei şi de reporterii de ştiri. Motivul a fost un jaf armat asupra unei bănci care are sediul la 20 de metri de locul prin care Premierul şi-a făcut intrarea în Casa de Cultură. Vineri dimineaţa, doi oameni mascaţi, dintre care unul era înarmat cu un pistol, au jefuit sediul Băncii Carpatica. Atacul a avut loc la ora nouă dimineaţa, în bancă aflându-se un client, paznicul şi opt angajaţi, dintre care unul a reuşit să fugă, sărind pe geam şi refugiindu-se chiar în Casa de Cultură.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top