Fără categorie

Deloitte | Gala Avocatnet 2011

București, 21 aprilie 2011 – Deloitte Tax și Reff si Asociații și-au adjudecat patru din premiile de excelență în consultanța fiscală și juridică aferentă anului 2010, acordate la Gala Avocatnet.ro – 10 ani.

Cea mai mare parte dintre cele 21 de categorii de premii au recompensat performanța consultanților din cele două domenii; de remarcat însă că, pentru prima dată în România, cotidianul de business a desemnat și cei mai buni specialiști de PR care comunică activitatea firmelor specializate în consultanța de afaceri pe probleme fiscale și juridice. Deloitte a primit premiul la categoria PR-ul anului pe fiscalitate.

Inițiativele și rezultatele care au favorizat Deloitte și Reff & Asociații în procesul de jurizare sunt prezentate în continuare.

Managing Partner-ul Anului – Fiscal
Pieter Wessel, Partener Taxe Indirecte, Deloitte România

Bilanțul pe 2010, comparativ cu 2009

 • Într-un an de criză, serviciile de consultanță în domeniul taxelor indirecte au generat venituri de aproape două…

București, 21 aprilie 2011 – Deloitte Tax și Reff si Asociații și-au adjudecat patru din premiile de excelență în consultanța fiscală și juridică aferentă anului 2010, acordate la Gala Avocatnet.ro – 10 ani.

Cea mai mare parte dintre cele 21 de categorii de premii au recompensat performanța consultanților din cele două domenii; de remarcat însă că, pentru prima dată în România, cotidianul de business a desemnat și cei mai buni specialiști de PR care comunică activitatea firmelor specializate în consultanța de afaceri pe probleme fiscale și juridice. Deloitte a primit premiul la categoria PR-ul anului pe fiscalitate.

Inițiativele și rezultatele care au favorizat Deloitte și Reff & Asociații în procesul de jurizare sunt prezentate în continuare.

Managing Partner-ul Anului – Fiscal
Pieter Wessel, Partener Taxe Indirecte, Deloitte România

Bilanțul pe 2010, comparativ cu 2009

 • Într-un an de criză, serviciile de consultanță în domeniul taxelor indirecte au generat venituri de aproape două ori mai mari (+85%).
 • Ponderea contractelor încheiate la nivel local, față de proiecte venite pe filieră internațională (referred work), a crescut de la 54% la 70%.
 • Principalele proiecte inițiate sub coordonarea sa directă:
  • Deloitte Tax Survey: “Fiscalitatea românească – Radiografia unei reforme incomplete”, primul proiect dedicat în exclusivitate sistemului fiscal românesc și realizat pe baza opiniilor a 130 de directori financiari de top.
  • Lansarea Deloitte Tax Academy, un program de cursuri destinat experților fiscali din cadrul companiilor din România; proiectul a atras până acum peste 300 de participanți, la aproape 20 de workshopuri organizate în București, Cluj-Napoca și Timișoara).

Pieter Wessel a început colaborarea cu Deloitte Olanda în 2002, odată cu preluarea firmei Andersen; a fost, pe rând, liderul departamentului de Taxe Indirecte și ulterior responsabil de sectorul întreprinderilor mijlocii din Olanda. Cu vaste cunoștințe în domeniul TVA, precum și al aplicării legislației TVA comunitare în numeroase state membre, experiența sa include consultanță pe probleme de taxe indirecte pentru mari companii internaționale, precum și colaborarea cu numeroase instituții financiare importante.

Pieter s-a alăturat echipei fiscale Deloitte România în martie 2009.
Din 15 ianuarie, 2010, Pieter este membru al Consiliului Administrativ al Camerei de Comert Româno-Olandeze.

Pieter coordonează o echipă de 25 de consultanți fiscali specializați în domeniul taxelor indirecte, al vămilor și accizelor, precum și în domeniul serviciilor privind angajații transfrontalieri.
Echipa sa include 2 senior manageri și 2 manageri.

PR-ul Anului – Fiscal
Ana-Maria Gavrilă, PR Manager, Deloitte România

Bilanțul din 2010, comparativ cu 2009

 • Vizibilitatea consultanților fiscali Deloitte în presa centrală a crescut de peste 4 ori în 2010; 
 • Subiectele fiscale au generat peste 100 de materiale în presa economică (fie prin comunicate de presă, fie prin interviuri individuale); 
 • În 2010, Deloitte România a înregistrat cea mai mare pondere de articole dedicate, la nivel de Big 4, în print și online (39%, respectiv 61%).
 • În mod similar, Deloitte România a avut și cea mai mare pondere de materiale generate de surse interne – comunicate de presă, interviuri, conferințe de presă, evenimente (40%).
 • Per ansamblu, Deloitte România s-a situat anul trecut pe locul 2 în funcție de audiență netă generată, la nivelul companiilor Big 4 (aproape 1.000 de articole).

Ana-Maria Gavrilă s-a alăturat echipei de marketing Deloitte România în martie 2008, preluând responsabilități de comunicare internă și externă. Are la bază o experiență de șase ani în presa economică, fiind pe rând jurnalist în redacțiile Mediafax (economic), Bucharest Business Week, Business Magazin și TheInvestor. Ca PR Manager la Deloitte România, este direct responsabilă de campaniile de comunicare derulate atât la nivel local, cât și pe filieră internațională (Europa Centrală sau pe plan global), precum și de gestionarea imaginii publice a Președintelui și a Partenerilor Deloitte România.

Societatea de Avocatură a Anului 2010 – Imobiliare
Reff și Asociații

Tranzacții complexe, echipă cu o solidă experiență în domeniul imobiliar

Reff și Asociații a asistat pe parcursul anului 2010 unele dintre cele mai mari și complexe tranzacții încheiate pe piața imobiliară din România. Aceste tranzacții au fost urmărite și comentate atât de presă, cât și de experții în domeniul imobiliar / fuziuni și achiziții nu numai datorită dimensiunii lor, cât și a contextului de piață în care acestea au fost finalizate.

Tranzacțiile-cheie asistate de avocații Reff și Asociații în domeniul imobiliar: • Achiziția centrului comercial Iris Shopping Center Pitești; • Achiziția complexului de birouri de clasă A, Floreasca Business Center din București; • Valoarea celor 2 tranzacții majore însumează peste 140 milioane de euro; • Reprezintă 56% din volumul tranzacțiilor de real estate aferent anului 2010; • Avocat coordonator al tranzacțiilor: Alexandru Reff, Partener.

Tranzacția Anului – Legal
Reff și Asociații

Reff și Asociații SCA a asistat cea mai mare tranzacție a anului 2010 în imobiliare, și anume achiziția de 100 milioane de euro a complexului de birouri de clasă A, Floreasca Business Park de către New Europe Property Investments plc.

Implicarea Reff și Asociații în tranzacție:

 • Efectuarea due diligence-ului asupra societății achiziționate de către NEPI, asupra societăților deținute de aceasta, precum și a patrimoniului acestor societăți;
 • Structurarea juridică a tranzacției;
 • Pregătirea documentației contractuale în vederea achiziției, precum și asistență în negocierea acestei documentații cu vânzătorul;
 • Tranzacția a fost finalizată în decembrie 2010;
 • Avocat coordonator: Alexandru Reff, Partener.

Achiziția Floreasca Business Park este cea mai mare tranzacție de M&A în domeniul imobiliar, dar mai mult decât atât este cea mai mare tranzacție a anului 2010, în afara celor încheiate pe piața de capital . Tranzacția a fost încheiată cu succes intr-un timp foarte scurt datorită abordării comerciale pragmatice și echilibrate a celor două părți, organizării eficiente de către avocaţi, în paralel, a diferitelor procese de ordin juridic, cât și a excelentei colaborări a tuturor celor implicați.

Deloitte Tax furnizează asistență companiilor locale și internaționale în diverse aspecte – consultanță strategică în domeniul fiscal, planificare fiscală internațională, impozite directe, revizii fiscale, fuziuni și achiziții, stabilirea prețurilor de transfer, impozite indirecte, servicii de detașare internațională, alerte fiscale, servicii de contabilitate și salarizare.

Reff și Asociaţii este societatea de avocați afiliată Deloitte România, operând împreună cu practica multidisciplinară a Deloitte România și cu rețeaua internațională de avocați care colaborează cu Deloitte pe plan global. Avocații din cadrul Reff & Asociații au experiență în tranzacții complexe, adresând problematica juridică din perspectiva multidiscplinară și în considerarea bunelor practici internaționale. Apartenența la echipa multidisciplinară a Deloitte permite oferirea unor soluții complete la problemele clienților. Avocații Reff & Asociații oferă servicii la cel mai înalt nivel care se bazează atât pe experiența juridică, cât și pe utilizarea unor proceduri inovatoare. Abordarea globală și sistematică a aspectelor analizate permite clienților noștri să integreze aspectele juridice în deciziile lor strategice încă din fazele incipiente ale operațiunilor, anticipând și prevenind riscurile juridice și minimizând potențialele perturbări ale activităților desfășurate.

Despre Avocatnet.ro
Publicația de business Avocatnet.ro a ocupat locul 1 în clasamentul website-urilor cu conținut economic & financiar din România, în luna ianuarie 2011, fiind accesată de peste 950.000 de cititori.

Data ultimei actualizări: 

2011-04-21 08:43:30.207

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top