Actualitate

Delegație a Organizației Națiunilor Unite – Programul Alimentar Mondial, în vizită de lucru la Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit vineri, 10 iunie 2022,  vizita unei delegații a Organizației Națiunilor Unite, parte a Programului Alimentar Mondial, dar și a reprezentanților Fundației Romulus T. Weatherman, pentru a discuta despre situația din ultimele luni de la frontiera dintre România și Ucraina, în speță despre situația gestionată de județul Tulcea după izbucnirea conflictului armat ruso-ucrainean.

Din delegația ONU, condusă de Dennis Malone – Consilier strategic pentru operațiuni Ucraina, au mai făcut parte Henrik Hansen – Director adjunct livrări, Sandro Banal – Director adjunct de achiziții, Gabriele Dacasto – Ofițer securitate, Robert McCreary – Consilier tehnic, Joana Vasques – Consultant, precum și Meaghan Mobbs – Președinte al Fundației Romulus T. Weatherman.

La întâlnire au participat Mirela Furtună – deputat în Parlamentul României, Alexandru Dan Munteau – prefect al județului Tulcea, Eugen Ion – președinte al Asociației Comunelor din România – filiala Tulcea, Dragoș Ioniță – director Administrația Zonei Libere Sulina, Liviu Marian Sechila – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și Dan Iulian Ichim – Căpitănia Zonală Tulcea.

După cum a precizat Dennis Malone, consilier strategic pentru operațiuni Ucraina, principalul obiectiv al delegației ONU este stabilirea unui coridor care să unească Odesa cu alte porturi pentru transportul de mărfuri. În condițiile în care porturile de la Marea Neagră au fost compromise, este necesară stabilirea unor puncte pentru transportul mărfurilor din Ucraina, inclusiv pe brațul Sulina.

„Suntem onorați de acestă vizită la Tulcea pentru a discuta tangențial despre activitatea noastră de la începutul conflictului din Ucraina și pentru a găsi soluții referitoare la provocările prezente și viitoare privind transferul de bunuri din Ucraina către piețele mondiale și continuarea activității pe care o desfășurăm în hub-ul de la Tulcea.

Prin înființarea acestui hub cu cel mai mare tranzit de ajutoare pentru Ucraina, județul Tulcea s-a implicat activ în gestionarea situației de criză apărută ca urmare a declanșării războiului, respectiv a miilor de refugiați care au intrat în țară în această perioadă. Astfel, s-a distribuit ajutor umanitar intern și internațional, constând în alimente, echipamente medicale, medicamente, pentru a veni în sprijinul poporului vecin greu încercat.

Ca urmare a progresului rapid al parteneriatului dezvoltat la Hub-ul de Logistică Umanitară Tulcea – peste 310 TIR-uri cu ajutoare și aproximativ 3 milioane de porții de mâncare au fost trimise până în prezent în țara vecină.

Apreciez deschiderea de care ați dat dovadă cu toții în această perioadă de grea încercare pentru partenerii noștri ucraineni și vă mulțumesc, în numele lor, pentru modul profesionist în care v-ați implicat pentru ajutorarea unei țări afectate semnificativ de acest conflict militar.

Sunt multe alte provocări în fața noastră în afara punctului de trecere a frontierei, suntem la această masă pentru a le discuta și pentru a ne spune care sunt lucrurile pe care trebuie să le îmbunătățim și vă asigur de toată deschiderea autorităților centrale ale statului român pentru eficientizarea activităților care nu se desfășoară exact cum trebuie“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top