Consiliul European

De ochii ei

Europa e cu ochii pe noi. Ar fi bine sa avem grija ce spunem si cum ne comportam. Sa nu facem vreo prostie. Sa ne sugem burta, sa ne îndreptam spinarea. Cu pieptul înainte si sprâncenele pensate, sa fim demni si sa ne îndeplinim datoria. Pierduti în siajul cliseelor, ramânem bântuiti de fantoma unei persoane care nu a trait niciodata, nu a fost prezenta aici. Autentic laici, urmam învataturile unui Mesia care nu a venit. Desi opinca nu stie legea europeana, iar vladica nu-i întelege spiritul, ne impunem cu totii sa ne comportam de asa natura de a nu strica imaginea pe care ne-am fi impus-o (cica) în ochii ei. Ai Europei.

Un articol de RAZVAN PETRE

Oficialii europeni sar în apararea Monicai. Parlamentari europeni îi tin partea. Ziarele preiau declaratiile, redau comunicatele. Presa ostila (majoritatea presei îi este ostila) îsi face datoria si relateaza obiectiv reactiile acestor domni care nu prea au fost prin România, dar stiu ca Monica e OK. Dincolo de citate, comentariile sunt fie neutre (ca ministra justitiei a avut o activitate consistenta si ca masurile luate de ea au contribuit decisiv la convingerea UE ca România este hotarâta sa rezolve problema coruptiei), fie rautacioase (ca Fratinni si altii au avut, din totdeauna o simpatie subiectiva pentru doamna Macovei). Doua aspecte sunt demne de a fi notate.
S-a mai nascut un copil mort. Societatea româneasca duce lipsa de razvratiti. La referendumul pentru modificarea Constitutiei nu a existat o tabara a celor care erau împotriva. Nimeni nu s-a opus intrarii în NATO si UE. Într-o Europa în care zeci de milioane de oameni sunt anti euro peni, exista o tara mica – România – în care toata lumea e „pentru”. Argumentele anti-UE sunt clare: UE îsi propune sa uniformizeze cel mai neuniform continent. Asta va duce la omorârea traditiilor, la alienare culturala, la saracirea saracilor, la sobordonarea intereselor tarilor mici în fata intereselor tarilor mari si la haos administrativ, atunci când legislatiile nationale se încaleca cu cea europeana. S-a nascut anti euro penismul românesc. Nu pe argumentele prezentate mai sus, ci pe logica simpla daca UE o apara pe Monica, pe care noi o tocam, zilnic, în ziarul nostru, atunci îl tocam si pe UE.
La noi se poarta rigips. Tavan fals, pereti falsi. Folie autocolanta pe geamul Daciei, ca sa nu ne vada pietonii când ne sarutam gagica. Fite. Figuri. Imagini. Ne preocupa mai mult sa avem o imagine buna, decât sa avem o viata mai buna. E mai important sa ne întretinem imaginea, decât sa fim noi însine. Uita tot ce ti-ai dorit, în numele Tatalui, al Fiului si al Sfântului Duh. Ceea ce vei primi este imaginea pe care mi-am impus-o, în numele ei. Sau al Europei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top