Opinii

„De la Liturghierul lui Macarie la cartea electronică”

  Ca de obicei, atunci când vine vorba de cultură şi activităţi artistice, primarul din Cumpăna, Mariana Gâju, e printre puţinii edili care se implică total. Astfel, pentru data de  19 noiembrie a.c., în jurul orelor 11, aceasta a dispus organizarea unei activităţi cultural-artistice, intitulate: „De la Liturghierul lui Macarie la Cartea electronică”.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

 

Această activitate a avut drept scop participarea activă a locuitorilor din mediul rural la viaţa culturală şi creearea de oportunităţi privind ridicarea nivelului educaţional al acestui segment social. Partenerii acţiunii au fost Biblioteca Judeţeană I.N. Roman Constanţa, Universitatea Populară Constanţa şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.

La eveniment au fost susţinute prelegeri culturale şi istorice, precum şi recitaluri instrumentale: „Rapsodii dobrogene” şi „1 Decembrie”.

Manifestarea s-a derulat prin Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 290-24.10.2008, prin Programul Judeţean Cultural Educativ 2008-2009.

Primarul Mariana Gâju a relatat pentru reprezentanţii mass-media următoarele: “Am avut o bucurie deosebită că am avut posibilitatea să învăţ multe lucruri din tot ceea ce s-a discutat aici. Sunt lucruri cărora nu le-am acordat atenţia meritată. A fost o lecţie de istorie pe care nu trebuie s-o uităm”.

Nu în ultimul rând, conducătorul comunei Cumpăna a atras atenţia elevilor că e spre binele lor să se îndepărteze de informarea din spaţiul virtual şi să se îndrepte către cărţi. 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top