Politic

De ce s-a răzgândit Horia Teodorescu? VIDEO

De ce s-a răzgândit Horia Teodorescu

De ce s-a răzgândit Horia Teodorescu? Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a explicat într-o conferință de presă de ce a decis să candideze la un nou mandat. Teodorescu anunțase în urmă cu aproximativ doi ani că nu va mai candida la CJ, însă ceva l-a făcut să se răzgândească. In conferința de ieri a explicat care au fost motivele sale:

Drumurile expres și Drumul Chiliei

„Am fost întrebat pe un post de televiziune național de ce am mai candidat pentru un mandat. Eu mi-am luat în sarcină o investiție majoră, Drumul Expres. Era un proiect pe care eu îl susținusem de acum șapte-opt ani în urmă, trebuia să fie introdus în Masterplanul de transport al României, în strategia ITI. Acesta ar fi proiectul meu de suflet și vreau să îl vedem în execuție în următorii patru ani. Sigur îl vom vedea! O să vă arăt un document care o să vă surprindă, document emis cu mulți ani în urmă, prin care solicitam inclusiv execuția centurii Tulcea. Demersurile erau începute mult mai demult, când unii nici măcar nu existau în funcții administrative, dar este o altă treabă.

Mai am pe suflet o investiție de care eu sunt acuzat tot timpul, dar total pe nedrept. Este vorba de Drumul Chiliei, cum îi spun eu, și pentru care îmi atrag multe <hate-uri> sau multe certuri în online și nu numai acolo. Eu cred că acest drum va intra în execuție cel târziu anul viitor, cunoscând etapele procesuale pe care Consiliul Județean le are cu acest <haiduc al Deltei> numit Traian Rece”.

ANL-uri pentru medici și pentru tineri

„De asemenea, mi-am mutat puțin atenția către investițiile mai mici și spunea aici candidatul la primăria Municipiului Tulcea, Dragoș Simion, că se pot face multe cu efect imediat către populație și noi trebuie să facem asta. Spun că parteneriatul este un lucru extraordinar de bun. Da, facem un spital, facem un spital superdotat, poate unul din cele mai dotate și bune spitale din țară, dar n-avem medici. Eram întrebat de acest lucru și spun, că trebuie să creăm toate facilitățile ca medicii să vină aici.

Trebuie să construim din nou un rând de blocuri ANL atât pentru medici, cât și pentru tineri. Cum le putem face? Primăria să pună la dispoziție un teren, iar Consiliul Județean să vină partener pentru această investiție. Astfel, îți este mult mai ușor.

Așa cum suntem întrebați de aeroport. <Da, ați venit, ați făcut un aeroport, ok! Când vin avioanele?>. Or să vină, începând cu toamna asta, suntem în discuții și vom avea și curse de pe acest aeroport important.

Am candidat pentru că trebuie să terminăm Spitalul, trebuie să terminăm Sala Sporturilor, trebuie să terminăm Drumul Expres, trebuie să finalizăm câteva lucruri apropiate de sufletul tulcenilor”.

Centrul Cultural Multietnic

„Mă gândesc la un Centru Cultural Multietnic, pentru că noi cu asta ne mândrim, că vine turistul aici, să vadă că trăim într-o armonie perfectă cu minoritățile din județul nostru. Că este o relație perfectă și bună cu mediul de afaceri.

Un lucru pe care vrei să-l înțeleagă tulceanul este respectul pe care administrația municipală îl dă cetățeanului și agentului economic din municipiul Tulcea și care trebuie să se schimbe cu 180 grade, așa cum a spus si Dragos. Cetățeanul este cel în slujba căruia noi ne aflăm, pentru că prin cetățeni am ajuns să ocupăm aceste funcții.

Vreau să vă spun că la nivelul județului mă chinui să identific viitoare finanțări pentru drumuri pe care să le putem reabilita și moderniza. Într-adevăr, ce mai avem noi la nivelul județului este să fim în stare să întreținem ce am făcut. Că sunt șase sute de km de drumuri județene, care la anumite intervale de timp trec printr-un ciclu de reabilitare.

Da, este bătălia mare pentru a crea un cartier de blocuri ANL cu primărie sau fără primărie. Eu creez, pentru că blocurile vor deservi medicii și tinerii tinerii căsătoriți”.

Două grădinițe noi

„De asemenea, mai am ca și idee o implicare mai mare în susținerea mediului de afaceri din Tulcea. Susținere în ce sens? O mai bună diseminare a informațiilor pentru fonduri europene și, de ce nu, ceea ce lipsește acum, o relaționare mult mai ușoară dintre o agentul economic oricare ar fi el și administrația județeană și municipală.

Așa îmi doresc eu, pentru că sunt probleme în momentul de față prin anchilozarea sistemului administrativ de la nivelul județului. Sunt lucruri care nu se derulează așa cum trebuie și știm foarte bine că dacă luăm multe instituții subordonate ale guvernului, cum spunem noi, ele se mișcă foarte greu și încetinesc, uneori cu anii, derularea unor investiții benefice pentru noi.

Da, trebuie să ne îndreptăm către tineri, am spus că în parteneriat sau fără primărie. Eu îmi doresc totuși acest parteneriat. Iar pe zona de copii, de grădinițe, noi suntem deficitari la capitolul grădinițe în Tulcea. Două grădinițe noi, ca să suplimentăm capacitatea de a aduce copiii la o grădiniță civilizată. Iar eu, ca și președinte al Consiliului Județean, voi face cel puțin una. O fac fără doar și poate, că va fi un parteneriat public privat, că va fi formula de administrare”.

Dezvoltarea orașului istoric Sulina

„Cu Rezervația Biosferei Delta Dunării este iar în atenția mea un lucru foarte important, și am spus-o și pe posturile de televiziune naționale. Mi-am ales ca prioritate, nu că aș lăsa la o parte celelalte comunități din județul Tulcea și mă refer la orașe și comune, orașul Sulina.

Orașul Sulina trebuie ajutat, dacă se poate cu forța, pentru că este orașul cu care noi ne lăudăm și orașul pe care îl vedem că se își pierde din valoare pe an ce trece. Orașul Sulina trebuie conservat, trebuie ridicat la fala și la valoarea pe care a avut-o, istorică. Numai că acolo trebuie luată administrația locală, oricare ar fi ea, eu sper să dea Domnul să fie tot o administrație PSD, să se înceapă cu stabilizarea, refacerea și recondiționarea clădirilor de patrimoniu. Sulina este un muzeu în aer liber. Prin investițiile care sunt sigur că se vor derula și vor fi finanțate, mă refer la portul Sulina și la portul AZL vor fi două componente care vor da viață Sulinei din punct de vedere economic”.

Proiecte sociale și de petrecere a timpului liber

„V-am spus câteva dintre proiecte, o să mă implic mai mult, o să mă descarc de investițiile majore, cele care au fost foarte, foarte importante și o să trec mai aproape de localități, mai aproape de oameni și mai aproape de social. Școală, tineret, o viață socială, pentru că noi, în Tulcea, nu avem unde să ne ducem să copiii. Nu avem un loc de joacă, avem unele dar sunt niște locuri de joacă mici. De asemene, ne întrebam câteodată: De ce medicii nu vin aici? Pentru că nu au viață socială.

Noi în Tulcea trebuie să găsim o formulă prin care să dăm omului posibilitatea pe weekend să facă ceva, să socializeze, să găsim formula. Nu vreau să o spun în momentul de față, dar trebuie să-i dăm viață orașului Tulcea.

În orașul Tulcea, din punctul meu de vedere, după ora nouă seara, nu prea mai ai ce să faci. Esti singur pe străzi.

Haideți să găsim o formulă ca toți să tragem în aceeași direcție, să nu mai fim ca două linii paralele, pentru că orașul Tulcea are nevoie de schimbări, unele nu neapărat majore, da unele cu valori mici pot face o viață frumoasă.

Sunt multe, multe lucruri de făcut, în afară de Faleză, Ciuperca. Știm bine, că suntem tulceni. Haideți să oferim și altceva, astfel încât familia cu copilul să aibă unde să meargă, familia singură să aibă unde să se plimbe”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top