Comisia Europeană

De ce „a tăiat” Primăria Constanţa două etaje din blocul pe care Halep vrea să îl construiască în oraşul natal

Jucătoarea de tenis ar fi asociată pentru construirea imobilului cu mâna dreaptă a lui Gigi Becali, Teia Sponte 

Presa centrală scria recent că Primăria Constanţa i-a refuzat Simonei Halep dreptul de a construi un bloc cu patru etaje, pe un teren pe care îl deţine pe strada Oneşti. Articolele au produs o oarecare inflamare a spiritelor celor care s-au grăbit să acuze primăria că „îi pune bețe în roate campioanei” și că îi „îngrădeşte un drept”:

Mihai Răzvan ROTARU

 „Deşi este adulată şi respectată de milioane de oameni în întreaga lume, Simona a avut neplăcuta surpriză să vadă că nu este tratată corect chiar în oraşul său natal. Sportiva noastră (care a cucerit numai din premiile din tenis aproape 9 milioane de dolari) dorea să construiască aici un bloc cu 4 etaje, însă s-a lovit de refuzul Primăriei, fără explicaţii suplimentare”.

Ziarul Dezvăluiri a cerut lămuriri administraţiei locale. Iată ce am aflat:
Simona Halep a depus, prin intermediul tatălui ei, Nicolae Halep, o cerere pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru “Construire imobil D+P+4E – locuinţe colective“, pe strada Oneşti nr. 11-11 A.
Conform reglementărilor urbanistice aprobate prin Planul Urbanistic General al Municipiului Constanta, pentru zona respectivă exista un regim maxim de înălţime aprobat de P+2E. În consecinţă, a fost eliberat certificatul de urbanism pentru construirea regimului de înălţime aprobat şi nu cel propus.
„Actul emis de către municipalitate trebuie citit în integralitatea lui deoarece prezintă toate condiţiile de construibilitate ale terenului pe care solicitarea petentului trebuie să le respecte întru totul. Aşa cum prevede acelaşi cadru legislativ, actul conţine şi motivarea acestei limitări cât şi posibilitatea de a modifica aceşti indicatori urbanistici. De altfel, chiar şi în certificatul de urbanism se prevede că <oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice aprobate poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul>“.

Făgădău: O apreciez pe Simona, dar legea trebuie respectată

Primarul interimar Degebal Făgădău ne-a declarat că Primăria Municipiului Constanţa nu poate face derogări în funcţie de solicitant, chiar dacă, personal, o apreciază pe jucătoarea de tenis din Constanţa:
„Simona Halep reprezintă un motiv de mândrie pentru Constanţa, este un model pentru tânăra generaţie şi un excelent ambasador al României.
Administraţia publică a Municipiului Constanţa respectă şi apreciază valorile, motiv pentru care, în anul 2014 domnişoara Simona Halep a fost desemnată cetăţean de onoare al oraşului nostru. Ulterior, conform Hotărârii Consiliului Local nr.133 / 2014, sportiva a primit un teren în suprafaţă de 480 mp., altul decât cel pentru care a fost solicitat certificatul de urbanism.
Cu toate acestea, actele administrative emise de Primăria Municipiului Constanţa respectă toată legislaţia în vigoare, fără derogări în funcţie de importanţa şi palmaresul sportiv al solicitantului”.
Am aflat pe surse că, pentru construcţia blocului de locuinţe, Simona Halep s-ar afla într-o relaţie de parteneriat cu omul de afaceri Teia Sponte (care ar urma să construiască imobilul cu firma sa de construcţii), un apropiat al lui Gigi Becali. Presa a speculat nu demult, că Simona Halep ar avea o relaţie sentimentală cu fiul lui Teia Sponte, informaţie negată de jucătoare de tenis.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top