Politic

De ce a aderat PNȚCD la Grupul parlamentar suveranist european

adrian-tapliuc

O delegație a PNȚCD în frunte cu președintele Aurelian Pavelescu a participat la un summit al partidelor suveraniste din Europa, ce a avut loc recent la Varșovia. PNȚCD a fost singurul partid din România la această întâlnire, la care au participat și: Premierul ungar Viktor Orban, președintele Assemblée Naționale din Franța, Marine Le Pen,  şi preşedintele partidului conservator polonez de guvernământ, Jaroslaw Kaczynski.

Intenția declarată a participanților este aceea de a crea un pol de putere în interiorul UE, ca replică la ceea ce ei numesc o tendință de federalizare susținută de “un curent neomarxist progresist”, majoritar în acest moment în Uniunea Europeană.

Am discutat cu președintele PNȚCD Constanța, Adrian Țapliuc, încercând să aflăm ce rol va juca acest partid în cadrul noii construcții și ce își dorește aceasta.

Dezvăluiri: Ce semnificatie are faptul că PNȚCD a aderat la grupul suveranist european?

Adrian Țapliuc: PNȚCD este singurul partid din România care, impreuna cu 15 partide din tot atâtea state europene, au semnat în iulie 2021, o scrisoare către UE, în care se trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul globalizării și a mișcărilor progresiste ce se conturează în Uniunea Europeană. PNȚCD a fost invitat și la summitul de la Varșovia, unde a fost reprezentat de conducerea națională, participanți fiind semnatarii scrisorii din iulie.

La Varșovia s-a stabilit crearea unui nou grup parlamentar din care să facă parte toți europarlamentarii acestor partide suveraniste, însumând circa 130 parlamentari.

Dezvăluiri: Ce schimbare va aduce acest lucru în doctrina partidului?

Adrian Țapliuc: Doctrina partidului nu se schimbă, PNȚCD va susține în continuare suveranitatea României, drepturile fundamentale ale cetățeanului. Va apăra valorile acestei țări, familia tradițională, cultura, armata, Biserica!

Dezvăluiri: De ce este nevoie de o mișcare suveranistă la nivel european?

Adrian Țapliuc: Observăm o intensificare a acțiunilor unor țări membre UE care promovează globalizarea, mișcările progresiste neomarxiste și chiar sexomarxiste. Se înmulțesc atacurile împotriva familiei creștine tradiționale, împotriva credinței, a educație și se incurajează omul nou, corporatist, ateu și cu o educație sexuală specială, care se va preda încă de la grădiniță. Soluția de contracarare a acestor tendințe este crearea unui grup parlamentar suveranist care va lupta pentru valorile specifice fiecărui popor, să apere tradițiile fiecărui stat. Acest grup din care face parte și PNȚCD va lupta împotriva federalizarii Europei, o direcție foarte periculoasă susținută în principal de Franța, Germania și Olanda.


Dezvăluiri: Este în prezent România o țară „de mâna a doua” în cadrul UE? Care sunt principalele efecte concrete ale acestui „statut”?

Adrian Țapliuc: Fostele țări din blocul comunist, după ce au intrat în UE, au fost tratate de celelalte state occidentale ca țări de mâna a doua, cu foarte multe obligații și cu mai puține drepturi (două exemple: teme de genul MCV și aderarea la spațiul Schengen). Acestor state li s-a distrus sau înstrăinat sistematic industria, agricultura, turismul, pentru a deveni simple piețe de consum, cu un import masiv și un export mic de echipamente, produse agricole și alimente.

Un obiectiv al grupului parlamentar suveranist este tocmai încurajarea economiilor naționale, retehnologizarea industriei, dezvoltarea agriculturii, susținerea micilor fermieri, a gospodăriei tradiționale și a produsellor autohtone. Aceste direcții de dezvoltare vor ține cont de valorile, tradițiile și particularitățile fiecărui stat european.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top