Actualitate

Dan Motreanu cere Comisiei Europene sprijin financiar suplimentar, în contextul tranzitului crescut de mărfuri ucrainene

Europarlamentarul liberal Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul său Daniel Buda, să acorde României sprijin financiar suplimentar pentru dezvoltarea infrastructurii de transport și susținerea financiară a fermierilor.

„Într-o scrisoare trimisă președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, solicităm pregătirea unui nou pachet de sprijin financiar pentru fermierii români. De asemenea, cerem identificarea și punerea la dispoziție în regim de urgență a unor fonduri europene suplimentare pentru modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de transport (terestru, fluvial, maritim) care să facă față volumului adițional de mărfuri ucrainene transportate, consolidarea culoarelor verzi de transport, dezvoltarea capacitaților de stocare a grânelor pe teritoriul României.

Rusia a atacat porturile ucrainene Reni și Ismail, esențiale pentru transportul mărfurilor ucrainene pe Dunăre. De asemenea, a stopat acordul internațional privind transportul grânelor din Ucraina pe Marea Neagră. În urma acestor acțiuni, va crește presiunea pe infrastructura de transport a României și pe sectorul agricol din țara noastră”, a transmis Dan Motreanu.

Subvenții mai mari pentru agricultorii români

”Fermierii români sunt grav afectați de efectele influxului de cereale ucrainene la prețuri reduse, iar sprijinul financiar al Comisiei Europene pentru contracararea situației este, din păcate, insuficient. Fermierii români au ajuns să lucreze în pierdere.

Agricultorii români primesc în continuare cele mai mici subvenții, mult sub media Uniunii Europene. Reamintim faptul că Parlamentul European a adoptat, recent, o rezoluție care prevede și accelerarea procesului de convergenţă al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune (PAC). În acest fel, sumele acordate fermierilor români ar urma fie cât mai apropiate de cele din statele din vestul si sudul Europei”, a adăugat europarlamentarul liberal.

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top