Actualitate

Consiliul Județean Tulcea precizează că nu va impune nici un tarif de acces pe faleza orașului

Consiliul Județean Tulcea dorește să clarifice faptul că nu se va impune niciun tarif pentru accesul tulcenilor pe faleză.

Acest comunicat vine să clarifice orice neînțelegeri și să asigure că toți locuitorii și vizitatorii pot bucura de faleză fără costuri suplimentare. Faleza rămâne deschisă și accesibilă pentru plimbări și relaxare, oferind o experiență deosebită, mai ales ca principala poartă de intrare în Delta Dunării.

În contextul general, este important de subliniat faptul că niciodată nu a fost stabilit un tarif pentru accesul cetățenilor pe faleza din Tulcea. S-a înțeles într-un mod eronat că tariful aplicat exclusiv pasagerilor care utilizează infrastructura portuară ar fi valabil și pentru  cetățenii care se plimbă pe faleză.

Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al AZL Sulina, care a stabilit că nu se va percepe nicio taxă pentru utilizarea infrastructurii de îmbarcare și debarcare a pasagerilor, în cazul navelor și ambarcațiunilor care efectuează transport în comun.

De curând, mai exact de pe data de 10 iulie, a fost preluată administrarea digului portului Tulcea, de la Apele Române către Consiliul Județean Tulcea. Această preluare reprezintă o îmbunătățire a falezei conform solicitărilor tulcenilor, cu accent pe mărirea spațiilor verzi și sistematizarea lor. Încercăm să aducem faleza la un nivel foarte bun pentru tulceni, pentru turiști și pentru operatorii economici din zonă.

De asemenea, zilele trecute au fost montate băncuțe și coșuri de gunoi, un număr limitat pentru deschidere. În perioada următoare, se va parcurge procedura de licitație pentru alte diverse articole de mobilier urban, care să îmbunătățească vizual aspectul falezei.

„Am reușit să realizăm transferul din administrarea Administrației Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați către Consiliul Județean Tulcea, iar ulterior am preluat și partea orizontală a portului de la Primăria Municipiului Tulcea.

Consider că faleza și portul din Tulcea reprezintă pentru mine cele mai semnificative realizări ca președinte al Consiliului Județean Tulcea, realizări care au fost duse la bun sfârșit.

Cu gândul că noi, cei din Tulcea, am fost cei care am avut inițiativa pentru investițiile în construcția podului, acum portul, iar în viitor urmează Sala Polivalentă și Spitalul Județean de Urgență Tulcea, putem spune că până la sfârșitul anului viitor vom finaliza aceste importante investiții planificate în ultimii ani.

Sunt multiple proiecte în desfășurare, nu voi enumera toate reușitele noastre, însă aceste investiții fundamentale contribuie la dezvoltarea județului nostru pe mai multe direcții.

Faleza Ivan Patzaichin Tulcea reprezintă o investiție reper pentru județul nostru, iar eu sper că festivalul Delta Waves Fest să marcheze această inaugurare așa cum se cuvinte, întrucât acest lucru se face o dată în viață”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Între 28 – 30 iulie va avea loc inaugurarea Falezei Ivan Patzaichin Tulcea – Delta Waves Fest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top