Litoralul românesc

„Dacă vrei să schimbi ceva, mergi în Parlament, nu la facultate!”

geoana campanie electorala dimitrie cantemir

Un membru al comisiei de etică din Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti:

„Libertatea de exprimare nu e chiar aşa de liberă precum crezi!” geoana campanie electorala dimitrie cantemir

Acestea sunt vorbele aruncate în sictir de un membru al asa-zisei comisii întrunite repejor pentru a-l pedepsi pe studentul Radu Buturoaga, cel care a deschis gura contra “obiceiurilor” Universitatii Crestine „Dimitrie Cantemir”. (cazul pe larg poate fi citit aici: http://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/1226-tovarii-cretini-de-la-dimitrie-cantemir-spal-creierele-studenilor.html ). Vorbe care au fost spuse în legatura cu faptul ca Radu Buturoaga nu întelegea de ce nu-si poate expune punctul de vedere într-un sistem democratic? Dupa o replica asemanatoare: “Libertatea de exprimare nu e chiar atât de libera pe cât crezi…”, membrii comisiei care l-a “tras de urechi” pe student i-au spus ca daca vrea sa schimbe ceva în legatura cu dreptul lui la libera exprimare sa se duca în Parlament, nu la facultate… Cu o astfel de mentalitate, degeaba auzim în stânga si dreapta, în campanile electorale (pâna si în cele ale PSD-ului!), ca “noi suntem viitorul tarii” si ca tinerii studenti de azi vor definitiva democratizarea tarii. Cu astfel de raspunsuri primite de la profesori, îti vine ori sa fugi de facultate, ori sa te-ntrebi cât de fraier ai putut sa fii când ai crezut în Revolutie?

Un articol de Andreea PAVEL 

Un membru al comisiei de etica: “Nu fi copil, n-ai sa câstigi!”

Replicile deplasate ale comisiei nu s-au oprit aici. Una dintre doamnele prezente la fata locului (din motive obiective, studentul ne-a rugat sa pastram totusi confidentialitatea “actorilor”) i-a spus studentului sa se potoleasca si sa nu fie atât de copil încât sa creada ca într-un eventual proces, ar putea câstiga. Astfel de amenintari parca aduc mai mult cu un clan mafiot ratat, de ghetou, nicidecum nu s-ar preta unor intelectuali dintr-un mediu universitar care, chipurile, s-au întrunit într-o “comisie de etica”.
Eventualul proces ar fi facut referire la afirmatiile facute de Radu în timpul discutiei din biroul decanei. Asta înseamna ca ori membrii comisiei de etica au chef de glume, ori acestia au înregistrat studentul fara acordul sau stiinta lui, astfel încât sa se poata folosi de anumite pasaje rostite de acesta, denotând o alta tactica cel putin imorala. Nici pâna în ziua de azi, reporterii DEZVALUIRI nu au reusit sa contacteze telefonic decanul facultatii, pentru ca de fiecare data suntem nevoiti sa „revenim peste doua ore”. Vom reveni!

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top