Politic

Vergil Chițac: Dacă nu-și intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor, poliția locală Constanța trebuie desființată.

Senatorul Vergil Chițac pune în discuție activitatea Poliției Locale Constanța, plecând de la mai multe cazuri în care această instituție și-a dovedit ineficiența. Chițac vine cu exemplul unui oraș din România, în care poliția locală a fost desființată prin votul Consiliului Local. Senatorul constănțean e de părere că această “poliție a primăriei” trebuie desființată și la Constanța, dacă “nu își intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor”.

“Am văzut în presă că într-un oraș din România, unul de frontieră, poliția locală a fost desființată cu un vot covârșitor în consiliul local <deoarece o parte a personalului Politiei Locale, pentru funcția și autoritatea ce o dețin, nu se bucură de respectul cuvenit din partea cetățenilor, din cauza unor manifestări ale acestora din timpul serviciului cât și în timpul liber care aduc atingere prestigiului autorității publice în care își desfășoară activitatea>. Votul a fost covârșitor, nici vorbă de <adoptare la limită>. 

Acum să vorbim despre Constanța. Niciodată nu s-a pus în discuție în consiliul nostru local subiectul poliției primăriei, deși internetul – cel puțin – abundă de nereguli și abuzuri reclamate împotriva acestei instituții. Chiar și Asociația CONSTANȚA ALTFEL pe care o conduc s-a confruntat recent cu comportamentul acestor agenți și știm sigur că zilnic poliția locală din Constanța se eschivează de atribuțiile pe care le are. Nu doar că ne sunt semnalate cazuri în care această instituție <închide ochii> la infracțiunea constatată flagrant, dar refuză să vină pe teren când este solicitată. La solicitări cu locație exactă, probe foto și video, cetățenilor li se răspunde sec: date insuficiente.

Este un subiect pe care consider că nu trebuie să îl evităm și să îl luăm tot mai mult în serios. Dacă nu își intră în atribuțiuni și nu câștigă respectul oamenilor, poliția locală din Constanța trebuie desființată”, a transmis Vergil Chițac.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top