Actualitate

„Cupa Internațională Delta Dunării – înot sportiv, ediția a III-a“, conferință de final

Administratorul public al județului, Dumitru Mergeani a participat miercuri, 8 septembrie 2021,la conferința de închidere a proiectului „Cupa Internațională Delta Dunării – înot sportiv, ediția a III-a“, finanțat de Consiliul Județean Tulcea în baza Legii nr. 350/2005, cu suma de 35.000 lei.

După cum au declarat inițiatorii proiectului, respectiv coordonatorul Sorin Dan Bălan și responsabilul financiar Mihaela Kereszturi, obiectivele specifice ale proiectului au vizat dezvoltarea unor modalități utile pentru creșterea performanței sportive pentru 120 de tineri prin înot, dezvoltarea activității sportive pe plan local, formarea în rândul elevilor a unei atitudini pozitive de petrecere a timpului liber prin sport, promovarea valențelor educative ale sportului în rândul elevilor, respectiv organizarea Cupei Internaționale Delta
Dunării – înot sportiv, ediția a III-a, care a avut loc în luna august, la Bazinul
Didactic Tulcea.

În ultimii ani, acest sport, înotul, a luat un mare avânt pe raza județului Tulcea și am convingerea că județul nostru dispune de material uman de calitate, care poate excela și în practicarea acestui frumos sport.

Înotul este considerat un sport complex, singurul care angrenează și dezvoltă toate grupele de mușchi și, implicit, are drept efect o formă fizică optimă. Sper că, urmându-vă exemplul, mulți copii tulceni ai acestor vremuri vor începe să facă sport și să se dezvolte armonios!

Profit de ocazie pentru a vă reaminti că instituția pe care o reprezint, Consiliul Județean Tulcea, alocă anual fonduri nerambursabile pentru proiecte ce au drept scop promovarea sportului de performanță și promovarea sportului ca modalitate sănătoasă de petrecere a timpului liber.

În final, aș dori să vă asigur că, întotdeauna, tinerii și preocupările lor vor fi în centrul atenției noastre și vom susține toate demersurile menite să îi ajute să își atingă obiectivele de dezvoltare.

Felicitări organizatorilor, felicitări sportivilor, felicitări antrenorilor!“, a declarat  administratorul public Dumitru Mergeani.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top