Actualitate

Cum va elimina primarul din Tulcea puterea „bandelor de interese” din construcții și imobiliare

Primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, anunță realizarea unui nou Plan Urbanistic General, ce va pune ordine și rigoare în ceea ce privește construcțiile din orașul dunărean. În acest fel, spune primarul, va dispărea puterea grupurilor de interese care și-ar fi făcut de cap pe vremea vechii administrații.

„Actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Municipiului trebuia realizată de foarte mult timp, deoarece actualul PUG datează din 1996 și trebuia, potrivit legii, reînnoit cel puțin odată la 10 ani. A mai fost o încercare, dar care nu a fost realizată”, spune Ștefan Ilie, primarul municipiului.

Pe înțelesul tuturor, prezentul demers de actualizare a PUG va institui rigoarea, eliminând puterea neîngrădită a grupurilor de interese, care s-au mișcat după bunul plac în jungla edilitară de până acum și care au produs un oraș construit haotic, adaugă primarul.

„Agitatorii nemulțumiți de actualizarea PUG sunt cei ce reprezintă bandele de interese, care până acum 3 ani construiau oriunde, orice și oricum, cu bunăvoința (deloc dezinteresată!) a vechii administratii locale.

Noul PUG poate însemna, atât timp cât autoritățile își fac datoria, sfârșitul haosului urbanistic”, consideră Ștefan Ilie.

Cine va elabora PUG-ul

Noul Plan Urbanistic General va fi realizat de o asociere în care Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, entitatea cea mai prestigioasă în domeniu, are un rol central.

Aceasta este principala instituție universitară de stat dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii și urbanismului. Ea este totodată cea mai veche și mai credibilă instituție de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învățământ de arhitectură inițiate în 1892 prin Școala de arhitectură înființată de Societatea Arhitecților Români.

„Am semnat astăzi Contractul de servicii având ca obiect Actualizarea Planului Urbanistic General (P.U.G.) realizat în sistem informatic GIS și a Regulamentului Local de Urbanism (R.L.U.) al Municipiului Tulcea;

Valoare contractuală: 3.495.000 lei fără TVA;

Durata de prestare a serviciilor este de 36 luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor;

Prestatori: Asocierea dintre Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”- Centrul de Cercetare, Proiectare, Expertiză, SC Consulting Quattro Design S.R.L, S.C. Point Zero S.R.L., S.C. Fida Solutions S.R.L. și S.C. TTL Planning S.R.L.”, a transmis Ștefan Ilie, primarul Municipiului Tulcea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top