Opinii

Cum s-au schimbat consiliile locale constănțene în urma Ordonanței 55

La sfârșitul lunii august, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă ce le-a permis aleșilor locali ca, într-un termen de 45 de zile să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul. Astfel, OUG 55/2014 a intrat în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă a adus schimbări în consiliile locale constănțene, sau dacă a fost o lege oportună sau nu, vom afla de la primari din județul Constanța, în rândurile de mai jos.

 

Mihai Viteazu – Gheorghe Grameni

În acest moment în consiliul local avem 10 consilieri PNL, cu primar si viceprimar și 3 consilieri PPDD ce s-au dus la PSD. Din păcate, avem și consilieri ce se opun în mod nejustificat la unele proiecte. Atunci când vine vorba despre traseism vă pot vorbi despre Tăriceanu: aveam o stimă pentru el și dacă rămânea la partid și nu făcea gafa pe care a făcut-o, la ora actuală el era candidatul nostru pentru alegerile prezidențiale. Sunt sigur sută la sută că el ar fi fost candidatul nostru și ar fi fost și președinte de partid. Cei care fug după ciolan sunt niște lași. Sunt oameni neserioși, ce sunt în stare să își vândă și familia pentru o funcție politică.

Nicolae Bălcescu – Viorel Bălan

La noi nu s-au produs mari schimbări în consiliu local. Un singur consilier de la PPDD a trecut la PNL. Astfel, avem 9 consilieri PNL și 6 PSD.
Nu avem probleme în trecerea proiectelor. Nu aș putea spune dacă această ordonanță a fost una bună, pentru unii a fost oportună, pentru alții nu. La noi nu a fost nevoie de legea aceasta, nu ne-a ajutat cu nimic.

Ostrov – Niculae Dragomir

Am avut consilieri ce au schimbat partidul. De la PPDD au trecut la PSD.
Cred că a fost un lucru bun că a fost adoptată o astfel de ordonanță. Astfel, au avut posibilitatea să vadă și cei din consiliu, că numai printr-o majoritate, poți să treci anumite proiecte. Refuzurile unora de a vota pentru un proiect sau altul erau total nejustificate. Nu se justifica faptul că ei se opuneau. Se crease o majoritate între PNL-PDL și PPDD. În momentul de față avem 8 consilieri PSD, 3 PNL, 3 PDL și un consilier PPDD. Pe noi legea aceasta ne-a ajutat foarte mult, pentru că așa cum v-am zis, erau anumite proiecte la care unii consilieri se opuneau fără motiv. Vă dați seama că vorbim aici de proiecte pe care le propuneam pentru comună, pentru binele comunității.

Pantelimon – Vasile Neicu

Când s-a format USL, din partea organizației PNL Pantelimon a semnat senatorul Hasotti. Conform înțelegerii, era nevoie ca doi consilieri să fie de la PNL și pentru că nu aveau, au trecut de la noi. Acum că a venit această lege, i-am întrebat dacă rămân la PNL sau se întorc la PSD. Desigur, ei au ales să se întoarcă în PSD. O surpriză a fost însă consilierul PPDD ce a ales să treacă la PSD. Așadar, în consiliul local Pantelimon avem doar consilieri PSD. Nu am avut probleme în consiliu în accesarea proiectelor niciodată, pentru că toate proiectele pe care le depunem sunt pentru comunitate, nu sunt concepute pentru a favoriza pe cineva. Să fiu sincer, chiar dacă nu era această ordonanță, pentru mine ca primar, consiliul local era la fel. Nici în trecut nu am avut voturi împotrivă la proiectele de hotărâre.

Actualitate

To Top