Actualitate

Cum arată rețeaua unităților școlare din comuna Frecăței

Consilierii locali ai comunei Frecăței, județul Tulcea, au adoptat proiectul de hotărâre privind rețeaua unităților școlare. Astfel, pentru anul şcolar 2021 – 2022, la nivelul comunei Frecăţei, reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat se organizează și funcționează în acest mod:

a) Şcoala Gimnazială Frecăței, unitate de învățământ cu personalitate juridică, cu niveluri de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial;

b) Şcoala Gimnazială Cataloi, unitate de învățământ fără personalitate juridică, denumită structură şcolară arondată, subordonată unităţii şcolare Frecăței, cu niveluri de învăţământ preşcolar, primar şi gimnazial;

c) Grădinița cu Program Normal Poșta, unitate de învăţământ fără personalitate juridică, denumită structură școlară arondată, subordonată unităţii şcolare Frecăței, cu nivelul de învăţământ preşcolar.

d) Grădinița cu Program Normal Telița, unitate de învăţământ fără personalitate juridică, denumită structură şcolară arondată, subordonată unităţii şcolare Frecăței, cu nivelul de învăţământ preşcolar.

Finanțarea pentru asigurarea desfăşurării în condiţii normale a procesului de învăţământ se va face din fonduri alocate de la bugetul de stat şi din alte surse, prin bugetul local, potrivit legii. Secretarul comunei va transmite prezenta hotărâre Şcolii Gimnaziale Frecăţei, Inspectoratului Judeţean Şcolar Tulcea, primarului comunei şi Instituţiei Prefectului – Judeţului Tulcea.

În componenta comunei Frecăței intră patru sate: Frecăței (reședința de comună), situat la 19 kilometri față de municipiul Tulcea; Cataloi, situat la  12 kilometri de Tulcea; Poșta, aflat la 2 kilometri de reședința de comună și Telița, la 18 kilometri de Frecăței.

Pentru comuna Frecăței, Mânăstirea Celic-Dere reprezintă un punct turistic de interes frecventat de către călătorii ce aleg relația Galați – Tulcea și Constanța – Tulcea. Mănăstirea este un loc unde se ajunge foarte ușor cu autoturismul și cu transportul în comun.  

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top