Actualitate

Acțiuni de igienizare a cimitirelor din comuna Ceamurlia de Jos

Unul dintre proiectele implementate de primarului comunei Ceamurlia de Jos (județul Tulcea), Dumitru Stan, privind buna gospodărire a spațiilor publice din comună, inclusiv întreținerea cimitirelor. Asta se adaugă proiectului de reparare a gardului cimitirului din Ceamurlia de Jos. 

Astfel, vremea frumoasă din unele zile de februarie a permis administrației locale să întreprindă acțiuni de igienizare a celor două cimitire, cel de la Lunca și cel din Ceamurlia de Jos.

„Profitam de vremea frumoasă pentru a aduce un aspect corespunzător cimitirelor din comună. Vă rugăm, să întrețineți măcar mormintele celor dragi, pe viitor”, este apelul administrației locale adresat cetățenilor.

Comuna Ceamurlia de Jos are două cimitire deservite de bisericile din cele două localități. Cuvioasa Parascheva este hramul bisericii din Ceamurlia de Jos, motiv pentru care ziua de 14 octombrie este și ziua satului când în mod tradițional se organizează o sărbătoare.

În satul Lunca, ziua de 8 noiembrie, este ziua satului, fiind și ziua când se sărbătorește hramul bisericii Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din această localitate. De asemenea, și aici se organizează mai multe evenimente cu acest prilej, evenimente ce se desfășoară la Căminul Cultural.

Vara trecută, parohia Lunca din satul Lunca, comuna Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, a organizat o licitație publică în vederea adjudecării lucrărilor de pictură în tehnica frescă la biserica parohială cu hramul „Sfinții Voievozi şi Arhangheli Mihail şi Gavriil”, cu suprafața de aproximativ 358,4 mp. 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top