Opinii

Cu sprijinul austriecilor, localitatea Ovidiu are cea mai modernă staţie de asfalt din ţară

În localitatea Ovidiu, firmele “Asfalt Dobrogea”, în parteneriat cu “Swietelsky Austria” au inaugurat pe 4 noiembrie a.c., cea mai modernă staţie de asfalt din întreaga ţară.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Cea dintâi are deja un renume, prin fabricarea betonului “Comprest Util”, iar cea de-a doua este cunoscută prin tradiţie în tabloul de profil din Europa. Prezent la eveniment, Grigore Comănescu, şeful “Asfalt Dobrogea”, a declarat pentru mass-media următoarele: “Această staţie modernă care prezintă o procedură de lucru de înaltă tehnologie are o capacitate de lucru de 240 de tone pe oră, ceea ce înseamnă circa 2.000 de tone pe zi. Pentru a ajunge ca această unitate să fie cea mai mare şi mai performantă din ţară, am avut nevoie de sprijinul partenerilor austrieci, dar şi de investiţii de cinci milioane de euro în acest an, plus alte trei în primăvara lui 2009. Investiţia noastră se deosebeşte de altele prin calitate, respectarea normelor de mediu şi preţurile foarte bune, mai ales că suntem şi producători de materii prime”. Pentru a putea fi dată în funcţionare, în cele mai bune condiţii, staţia a trecut prin probe grele şi testări aproape continue. Conform spuselor lui Comănescu, staţia este complet funcţională, astfel că de acum încolo, firma se va concentra doar pe onorarea comenzilor. Directorul a adăugat, de asemenea, că investiţia este cea mai mare în domeniul asfaltului, iar în curând vor fi inaugurate sediile de la Eforie şi Baia Camena, investiţii ce se ridică la milioane de euro. Reprezentantul firmei “Swietelsky Austria”, Martin Kladensky, a menţionat faptul că pentru firma străină aceasta reprezintă a 40-a staţie de asfalt construită în Europa, dar singura deţinută în parteneriat cu altă firmă. “Trebuie să remarcăm încă o dată tehnologia avansată folosită  în această staţie, ceea ce ne dă dreptul să sperăm că produsele noastre vor fi întotdeauna de o calitate ireproşabilă şi vor ajuta la rezolvarea necesităţilor judeţului Constanţa”, a conchis Kladensky.

Edilul localităţii Ovidiu, Dumitru Bocai, a urat noroc celor două firme partenere, ţinând seama de faptul că noua staţie înseamnă dezvoltare economică pentru Ovidiu, noi locuri de muncă pentru cetăţeni, şi un nivel de trai mai bun. La eveniment au participat atât Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi candidaţii social-democraţi la alegerile din 30 noiembrie.

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top