Energie si dolari

Cu ajutorul Preşedintelui, Bartolomeu a marcat în faţa lui Daniel, opunându-se “paşapoartelor satanice”

http://www.dezvaluiri.ro/images/26-02-2009/patriarh%20modificata.jpg

666, prilej de dispute în Parlament şi la vârful BOR

http://www.dezvaluiri.ro/images/26-02-2009/patriarh%20modificata.jpgSenatorii au respins propunerea legislativă privind “paşapoartele cu cip”. Stenograma discuţiilor arată că parlamentarii au fost foarte speriaţi de semnificaţiile oculte ale numărului 666, care ar fi inscripţionat în codul noilor paşapoarte. Drept urmare, au respins cu o majoritate zdrobitoare propunerea, chiar dacă două-trei voci din Opoziţie au ridiculizat temerea aleşilor poporului.

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU

De când au apărut discuţiile legate de acest subiect (cam la începutul acestui an), liderii Bisericii Ortodoxe Române s-au abţinut de la critici, lăsând să se înţeleagă că aceasta ar fi o falsă problemă. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Gheorghe Stoica, a declarat că cei care au acreditat ideea că aceste paşapoarte sunt însemnate cu numărul Antihristului au exprimat opinii personale, pe care BOR nu le acreditează.
În substrat, toată discuţia pe acest subiect, poartă amprenta războiului din interiorul Bisericii, între gruparea ecumenistă (din care fac parte cei mai mulţi dintre episcopi, în frunte cu Patriarhul Daniel) şi cercurile tradiţionaliste, reprezentate mai ales de o serie de călugări şi duhovnici recunoscuţi.
În această dispută, ÎPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, nu a pierdut ocazia să mai marcheze o dată în războiul rece pe care îl poartă cu Patriarhul Daniel. Cu câteva zile înainte de dezbaterea în plen, Bartolomeu i-a cerut Preşedintelui Traian Băsescu să garanteze drepturile şi libertăţile constituţionale ale românilor în disputa cipurilor biometrice.

Părintele Iustin Pârvu, vârful de lance al acuzaţiilorhttp://www.dezvaluiri.ro/images/26-02-2009/666%20modificata.jpg

În ianuarie 2009, Părintele Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă a trimis un “mesaj către poporul ortodox român”, în care ataca în termeni duri “paşaportul satanic”:
“Mă simt dator în faţa lui Dumnezeu şi conştiinţa şi inima nu mă lasă să trec nepăsător pe lângă acest val primejdios care s-a ridicat să înghită toată suflarea omenească, chiar şi pe cei aleşi, de este cu putinţă. Şi vad cum bieţii oameni nu sunt pregătiţi să facă faţă acestor capcane ale vrăjmaşului, a cărui nouă lucrare acum este să pecetluiască sufletele voastre cu semnul Fiarei-666. Toţi am citit Apocalipsa şi înfricoşătoarea profeţie scrisă cu 2000 de ani în urmă: <Şi ea (fiara) îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei>”
În numai o singură zi, la petiţia iniţiată de apelul Părintelui Iustin s-au adunat 1500 de semnături, iar mănăstirile din Moldova, unde au mai semnat sute de călugări, au pus în circulaţie un formular de adeziune la această chemare.

Biserica Greacă a luat atitudine încă din 1997

Încă din anul 1997, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe din Grecia a trimis o circulară adresată “cinstitului popor grec”, prin care condamna Acordul Schengen şi legea pentru Protejarea individului prin prelucrarea datelor cu caracter personal:
“Sfântul Sinod se adresează Guvernului şi lumii politice a ţării noastre şi consideră potrivit:

a. A nu fi acceptat drept cod numeric al sistemelor electronice de stat pentru protecţia persoanei numărul 666. A se face respectate şi a se aplica la acest punct repetatele asigurări oficiale ale factorilor de conducere din diferite perioade de guvernare.

b. Să se facă o intervenţie la conducerea ţărilor membre ale Uniunii Europene în care, chiar dacă unele state s-au declarat <laice>, există însăşi ţări creştine, cu politică creştină, şi să se ceară oficial înlocuirea numărului 666 în sistemul electronic central al Uniunii Europene cu oricare alt cod numeric. Cu un atât de mare progres al electronicii, oare nu e posibil să înlocuieşti un cod numeric?

c. Sub nici un motiv să nu se aplice drept cod numeric numărul 666 în noul sistem de identitate al ţării noastre, iar apartenenţa religioasă să fie specificată obligatoriu între elementele înscrise pe noul tip de buletin.

Dacă se insistă în aplicarea legii, nu se va naşte oare opinia conform căreia folosirea acestui număr nu este întâmplătoare? Şi că în spatele acestei utilizări se ascunde ceva suspect?
Dăm slavă lui Dumnezeu pentru progresul civilizaţiei, pentru toate darurile lui Dumnezeu către poporul nostru ortodox.
Dăm slavă lui Dumnezeu deoarece ţara noastră este guvernată democratic, iar libertăţile şi drepturile fiecărui individ sunt protejate de Constituţia ţării şi de acordurile internaţionale până într-atât încât să fie respectate şi considerate inviolabile chiar şi drepturile individuale ale unei minorităţi <contrar conştiinţei>, fie şi dacă acestea vin în vădită contradicţie cu interesele majorităţii.
Exprimăm convingerea că poporul nostru va primi cu bunăvoinţă mesajul duhovnicesc şi că, în consecinţă, conducerea politică responsabilă va face tot ce este mai bine pentru a nu provoca unei părţi a poporului nostru ortodox, dacă nu chiar întregii naţiuni, probleme de conştiinţă”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top