Politic

Cruşoveanu vrea CERTIFICAT VERDE și pentru ASIMPTOMATICI şi cei care NU SE POT VACCINA

Deputatul PNL Marian Crușoveanu a răspuns întrebărilor Dezvăluiri pe tema propunerii legislative privind certificatul verde. Crușoveanu spune că încă nu există o formă finală a legii, aceasta urmând cel mai probabil să sufere unele modificări până va ajunge în plen, dar că nu e de acord cu nicio formă a actului normativ care limitează drepturi și libertăți.

În plus, liberalul aduce în discuţie o idee nouă: persoanele care nu se pot vaccina şi cei care sunt asimptomatici ar trebui să primească certificatul verde.

Eu și colegii mei din PNL dorim să găsim cea mai bună soluție, astfel încât legea să încurajeze procesul de vaccinare, să nu fie discriminatorie și în același timp, să nu ajungem în situația în care vor fi necesare noi blocaje totale ale economiei. Personal, nu sunt de acord cu nicio formă care limitează drepturi și libertăți. Este necesar ca această lege să fie adoptată în Parlament cât se poate de repede, mai ales în contextul creșterii alarmante a cazurilor zilnice cu noua variantă a virusului, în mai multe țări europene. Noul proiect privind introducerea certificatului electronic COVID va fi analizat de specialiștii din PNL, astfel încât să poată fi acceptată varianta optimă, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori, aplicată la fel, atât în mediul privat, cât și la stat. Înainte de toate, acest certificat este o nevoie prin care putem limita răspândirea acestui virus și este responsabilitatea fiecăruia să susțină demersurile guvernului de protejare a cetățenilor și a locurilor de muncă. Aștept să văd și varianta finală a coaliției de guvernare, pentru că, înainte de toate, acest certificat înseamnă <stop Covid!> și este obligatoriu să țină seama de nevoile cetățenilor, dar și de contextul în care ne aflăm.
Vreau să reamintesc faptul că proiectul care prevede introducerea certificatului verde la locul de muncă se află în dezbaterea comisiilor de specialitate de la Camera Deputaţilor, după ce a fost respins de Senat. Până ajunge în Plenul Camerei Deputaților, acest proiect tot va fi modificat, de aceea aștept să văd varianta finală, mai ales că există, în momentul de față și ideea de asumare a răspunderii guvernului pe acest proiect legislativ. Având în vedere că unii speculează, în mod draconic, atât vaccinarea, cât și introducerea certificatului verde, subiectul a devenit unul extrem de sensibil. Exemplul protestului din cursul zilei de ieri arată clar populismul, nebunia unora de a specula frica oamenilor. Ca liberal, mă voi opune tot timpul oricărei forme care limitează drepturile și libertățile umane. Nu trebuie ca acest certificat să fie discriminatoriu, pentru că am auzit variante de genul <teste gratuite pentru angajații la stat>, ceea ce automat îi discriminează pe cei care lucrează la privat, deși sectorul privat, prin taxele și impozitele pe care le plătește, ajută la buna funcționare a instituțiilor statului. Iată o formă incorectă de care va trebui să ținem seama.

În momentul de față, nu am luat încă nicio poziție privind modul în care voi vota în Plenul Camerei Deputaților, pentru că nu am văzut forma finală a proiectului de lege. Voi susține proiectul de lege care nu va limita și nu va discrimina pe nimeni și care, în același timp, va fi o formă de protejare a tuturor celor dragi nouă. De certificat verde ar trebui să beneficieze și persoanele care nu se pot vaccina sau cei care sunt asimptomatici. Iată că sunt câteva condiții necesare pe care legea ar trebui să le îndeplinească”, a declarat depuatul constănţean.

Cei care speculează teama oamenilor față de vaccin ar trebui să răspundă penal

Deputatul Marian Cruşoveanu critică acţiunile politicianiste a celor care speculează teama unora faţă de vaccin şi spune că aceştia ar trebui să răspundă penal. Totodată, consideră că certificatul Covid nu îngrădeşte drepturi, ci asigură dreptul la sănătate și accesul la servicii medicale:
“Vaccinarea este soluția pentru a ne proteja, nu doar sănătatea, ci și viața. Analizele specialiștilor din domenii au arătat, până în momentul de față, cât de utilă este această formă care reprezintă luminița de la capătul tunelului- vaccinarea. Ar trebui ca unii să răspundă penal, aceia care speculează politic teama oamenilor, pentru că în acest fel, nu doar că au frânat campaniile de vaccinare, ci au multiplicat și neîncrederea oamenilor în bunele intenții ale guvernului. Poate fi o formă de război hibrid, în care sunt implicate anumite partide, dar probabil că toate aceste lucruri vor fi analizate mai detaliat după ce vor trece aceste valuri ale virusului.
În momentul de față, certificatul verde la locul de muncă este soluția pentru a proteja economia națională. Acesta nu îngrădește drepturi, ci mai degrabă asigură dreptul la sănătate și accesul la servicii medicale. Fiecare vaccinare completă înseamnă șansa la viață și mai multe locuri de muncă salvate pentru România și pentru fiecare persoană dragă nouă.
Când ajungi la ATI, este deja prea târziu să te mai vaccinezi!”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top