Opinii

Crearea locurilor de muncă în Smârdan, prioritatea primarului Vasile Mărculescu

Vasile Mărculescu a câştigat fără probleme al doilea mandat de primar al localităţii tulcene Smârdan. Acesta şi-a zdrobit contracandidaţii la alegerile locale din iunie, obţinând şi o majoritate lejeră în Consiliul local. Tânăr şi pus pe treabă, Vasile Mărculescu are planuri mari pentru dezvoltarea comunei în ce priveşte mandatul 2012-2016. Pe lista priorităţilor edilului se află în special crearea de locuri de muncă, prin atragerea în localitate a unor investitori în domeniul confecţiilor. Ulterior, primarul are în plan susţinerea tinerilor în demararea proiectelor pe Măsura 124, pentru obţinerea de fonduri europene pentru tinerii fermieri, în valoare de 40.000 de euro.

Asfaltarea tuturor străzilor din localitate şi implementarea sistemului de canalizare şi a staţiei de epurare pentru comuna Smârdan sunt alte două priorităţi pentru administraţia locală. Nici tinerii nu au fost uitaţi, pe lista investiţiilor fiind şi organizarea şi dotarea unei discoteci în sediul Căminului Cultural, recent renovat, dar şi amenajarea unei săli pentru cinema şi spectacole. De asemenea, primarul Mărculescu mai are în plan şi crearea unui parc de panouri fotovoltaice, ce ajută la reducerea costurilor pentru energia electrică, încurajarea şi atragerea investitorilor în turism, organizarea de activităţi sportive şi cultural-artistice, pentru a sărbători anual Ziua Smârdanului, repararea şi înfrumuseţarea Cheului, dezvoltarea sectorului IMM-urilor, pentru valorificarea potenţialului economic local: potenţialul eolian, zona lacului Jijila, Dunărea – braţul Măcin, achiziţionarea unui număr de calculatoare, imprimante şi servere pentru şcoală, finalizarea tuturor proiectelor începute în ultimii patru ani, respectiv (digul de protecţie împotriva inundaţiilor, asfaltarea străzii principale, electrificarea zonei de extindere, Parcul Ştefan Dincă, Baza Sportivă Multifuncţională tip 2), exploatarea dreptului de proprietate asupra Cheului, instruirea unui număr de persoane din administraţia publică locală, pentru accesarea şi gestionarea de programe europene, accesarea şi gestionarea programelor cu finanţare externă şi nu în ultimul rând, conştientizarea cetăţenilor în menţinerea curăţeniei comunei şi cu privire la importanţa implicării individuale la viaţa comunei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top