Actualitate

CREA – CENTERS, un nou proiect implementat la Constanța

Primăria Municipiului Constanța implementează proiectul ”Dezvoltarea industriilor culturale și creative în Bazinul Mării Negre”, acronim CREA-CENTERS, prin intermediul Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, alături de parteneri din 4 țări: Municipalitatea Çekmeköy – Turcia (liderul proiectului), Asociația Centrului de de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, Municipalitatea Kavala – Grecia și Municipalitatea Byala – Bulgaria.

Proiectul își propune să stabilească și să gestioneze spații de lucru comune moderne, în care persoane și companii din diferite discipline care operează în domeniul industriilor culturale și creative din Bazinul Mării Negre pot lucra împreună, pot crea o rețea și pot ajunge la potențiali clienți/investitori. Cu contribuția tuturor instituțiilor partenere implicate în proiect, activitățile vor avea loc în cadrul centrelor de creativitate care vor fi înființate în cele 5 țări. În acest fel, se vor crea cooperări, sinergii și o rețea puternică între persoane creative și companii din domeniu. În plus, va fi oferită posibilitatea de a participa la numeroase activități de inovare și creativitate în masă.

În Constanța, spațiile de lucru vor fi puse la dispoziție de către Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” (sala de spectacole, sala de muzică, atelierele de ceramică, arhitectură și design), acestea fiind dotate de la începerea proiectului și până în prezent cu: echipamente IT, incluzând și o imprimantă 3D, laser cutter 3D, videoproiectoare, cuptor pentru ceramică, sistem de sunet, aparate foto/video, diverse unelte și echipamente pentru utilizare în atelierele de lucru, instrumente muzicale, materiale și echipamente de protecție sanitară, urmând ca în viitor sala de spectacole să fie dotată cu scaune noi și mochetă.

Pe data de 1 iulie 2022 a avut loc cea de-a treia întâlnire a comitetului de conducere, găzduită de către Asociația Centrului de de Sprijin pentru Afaceri din Mykolaiv – Ucraina, la care au participat membrii echipelor de proiect și alți invitați. Întâlnirea s-a desfășurat în format online, având în vedere situația de război din această țară.

Prin intermediul prezentărilor și discuțiilor din timpul întâlnirii, s-au prezentat realizările aferente primelor 18 luni de implementare a proiectului și s-au stabilit acțiunile ce urmează să fie întreprinse în viitorul apropiat, legate în special de evenimentele de masă ce se vor desfășura în spațiile de lucru ale Colegiului ”Regina Maria” din Constanța.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top