Actualitate

COVID-19: Viorel Dulgheru, primar Cuza Vodă: Fundația Ion Țiriac ne-a promis că ne va ajuta

În comuna Cuza Vodă se află 110 persoane în autoizolare, fiind vorba de persoane venite din străinătate și care locuiesc împreună cu familiile lor.

În acest context, primarul comunei Viorel Dulgheru a declarat pentru ziarul Dezvăluiri:

În proporție de 90% se respectă restricțiile de deplasare, doar noi ne facem treaba, cu poliția locală, cu jandarmeria, dar ca peste tot mai sunt și scăpări.

Persoane cu vârsta peste 65 de ani care nu au aparținători sunt în număr de 60. Pentru acestea am format o echipă mixtă compusă din polițiști locali și asistenți sociali din cadrul Primăriei Cuza Vodă, le dau acestora lista cu cumpărături și banii, se fac aceste cumpărături și li se aduc la domicilii, cu bon fiscal, cu tot ceea ce trebuie.

Am făcut o adresă la Fundația Ion Țiriac, care au promis că ne vor da niște ajutoare cu care să-i putem sprijini pe acei bătrâni care nu se pot deplasa și nu au aparținători, așteptăm în continuare persoane cu suflet mare care să-și îndrepte atenția și către localitatea noastră unde oamenii sunt destul de săraci.

Magazinele din comună sunt deschise, bine aprovizionate, cei drept au rămas doar 4, restul s-au închis, dar în cele rămase, vânzarea produselor se face respectând distanța, nu se intră înăuntru, se servește în ușă după grilaj.

Noi ne-am mobilizat din data de 12 martie, când am dat o Hotărâre de Consiliu Local prin care am alocat o sumă de 50.000 de lei pentru a-i putea ajuta pe cei care sunt în autoizolare, pentru că au un grad de sărăcie mai ridicat.

Am făcut dezinfecție în toată localitatea acum câteva zile, azi am făcut din nou, cu un utilaj care a împrăștiat o substanță dezinfectantă conform normelor în vigoare.

Le transmit locuitorilor ceea ce se transmite peste tot în țară : Să stea în case că astfel pot avea grijă de ei și de familiile lor.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top