USR-PLUS Constanța anunță că vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Petre Enciu, a inițiat procedurile de achiziție a studiilor de fezabilitate pentru 3 obiective de investiții în infrastructura de sănătate:
- Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA)
- Departamentul „Sănătatea mamei și copilului”
- Urgențe/Traumatologie
”Suntem în așteptarea ofertelor proiectanților până la data de 15.09.2021. Primul dintre cele trei obiective, Institutul de Cercetare în Nutriție și Sănătate (ICNS) și Centrul de Infarct Miocardic Acut (IMA), este un proiect ambițios pe care îl susțin cu încredere, adresându-se cercetării și prevenției și care va aborda un spectru larg de afecțiuni cronice, precum nutriția și tulburările metabolice, nutriția și sănătatea mentală, nutriția și cancerul, etc.
Ne gândim și la cardiologia intervențională și la infarctul miocardic acut, iar prin IMA ne dorim ca pacienții cu aceste afecțiuni să aibă acces gratuit, mai ușor și mai rapid la implanturile de stent coronarian, în condițiile în care în prezent acesta această activitate este asigurată la SCJU de către o firma privată, iar un pacient poate scoate din buzunar, în anumite condiții, până la 15.000 de lei pentru un implant de stent”, a transmis Petre Enciu.
În cadrul ICNS vor fi prevăzute:
- sector de spitalizare de o zi cu 14 paturi
- sector ambulator cu 7 cabinete de consultații, cabinete de studii clinice, fibroscan și explorări funcționale
- sector de intervenții cu 2 săli de operații și 4 paturi AȚI
- sector de investigații cu 2 săli de endoscopie intervențională.
În cadrul IMA vor fi prevăzute:
- sector ambulator cu 3 cabinete
- sector de intervenții cu o sala de cardiologie intervențională, serviciu AȚI și 5 paturi
- sector de învățământ și cercetare
Proiectul prevede construirea unui corp nou D+P+4E cu o suprafață desfășurată de 5400mp, valoarea estimată a investiției fiind de 13.5 milioane EURO.
Valoarea totală a celor trei investiții este estimată la aproape 110 milioane EURO și va fi construită o suprafață de 50.000mp, utilizată pentru:
- 355 de paturi de spitalizare
- 24 de paturi de spitalizare de zi
- 92 de paturi AȚI
- 3 săli de naștere
- 30 de săli de operații/intervenții
- 13 cabinete de consultații/investigații
- două săli de curs