Fără categorie

Consultarile Romaniei cu Presedintia franceza a Uniunii Europene privind pachetul energie si schimbari climatice

Domnul Aurel Ciobanu-Dordea, secretarul de stat pentru afaceri europene al Guvernului Romaniei, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a condus marti, 18 noiembrie 2008 delegatia romana care, la invitatia Presedintiei franceze a Uniunii Europene, a participat la o analiza a elementelor fundamentale ale pachetului de propuneri legislative privind energiile regenerabile si combaterea schimbarilor climatice. Acest pachet se afla in curs de adoptare la nivelul UE si va face obiectul unei decizii politice globale la viitorul Consiliu European din 11-12 decembrie 2008. Delegatia, care a inclus reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, DAE si Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, a exprimat perceptia romaneasca asupra elementelor fundamentale ale pachetului energie si schimbari climatice din perspectiva necesitatii absolute pentru Romania a continuarii dezvoltarii sale economice si sociale pentru realizarea convergentei cu nivelul mediu de…

Domnul Aurel Ciobanu-Dordea, secretarul de stat pentru afaceri europene al Guvernului Romaniei, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, a condus marti, 18 noiembrie 2008 delegatia romana care, la invitatia Presedintiei franceze a Uniunii Europene, a participat la o analiza a elementelor fundamentale ale pachetului de propuneri legislative privind energiile regenerabile si combaterea schimbarilor climatice. Acest pachet se afla in curs de adoptare la nivelul UE si va face obiectul unei decizii politice globale la viitorul Consiliu European din 11-12 decembrie 2008. Delegatia, care a inclus reprezentanti ai Ministerului Mediului, Ministerului Economiei, DAE si Reprezentantei Permanente a Romaniei pe langa UE, a exprimat perceptia romaneasca asupra elementelor fundamentale ale pachetului energie si schimbari climatice din perspectiva necesitatii absolute pentru Romania a continuarii dezvoltarii sale economice si sociale pentru realizarea convergentei cu nivelul mediu de dezvoltare economica din Uniunea Europeana, avand constiinta impactului economic important al pachetului.

 Cu ocazia acestui dialog cuprinzator si sincer, autoritatile romane au precizat o serie de ajustari ale unora dintre elementele fundamentale ale pachetului pe care ar dori sa le vada operate pentru a defini pachetul ca o solutie echitabila si realista pentru toate statele membre si pentru Uniune in ansamblul sau, continuand sa exprime pozitia constructiva de principiu in favoarea asumari de catre Uniune a unor angajamente responsabile in vederea combaterii schimbarilor climatice.

Din partea franceza au participat consilierul presedintelui Frantei pentru afaceri europene, consilierul primului ministru francez pentru afaceri europene, consilierul ministrului de stat francez pentru energie si mediu. Din partea Comisiei Europene au participat directorul general pentru mediu al Comisiei si consilierul presedintelui Barroso.

Consultarile se inscriu in linia eforturilor Presedintiei franceze a Uniunii Europene depuse in vederea pregatirii corespunzatoare a acordului politic din decembrie 2008, a consolidarii pozitiei Consiliului UE in dezbaterile cu Parlamentul European si a formularii unei pozitii coerente pentru negocierile internationale care vor incepe la Poznan (Polonia) in decembrie 2008 in vederea ajungerii la un acord international cuprinzator, ambitios si eficient care sa continue Protocolul de la Kyoto dupa 2012.

Romania va continua sa tina seama, in perioada urmatoare, de schimburile de vederi pe care le are pe aceasta tema cu alte state membre ale Uniunii si, in special, de concertarea pozitiilor sale cu pozitiile altor noi state membre, cu structuri economice si sociale si cu caracteristici ale sectorului energetic similare.
 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top