Exclusiv

Constanta, lider necontestat la Concursul National de Arte vizuale de la Pitesti

Pe data de 16 noiembrie 2006 a avut loc la Muzeul de Arta din Pitesti vernisajul expozitiei nationale de arte vizuale organizat de Ministerul Culturii si Cultelor, Consiliul Judetean Arges si Scoala de Arte Pitesti. Au participat cu lucrari de pictura, grafica, design vestimentar si de arta fotografica reprezentanti ai scolilor de arta din toate judetele tarii.  Constanta a participat cu peste 40 de lucrari de arta fotografica color si alb-negru, unde a obtinut premiul I, cu lucrarea color ,,Buna dimineata,,  apartinând cursantului Paulian Prajitura si premiul II, cu lucrarea alb-negru ,, Mucalitul,, avându-l ca autor pe cursantul Madalina Andronic.

Ambii sunt cursanti la clasa de tehnica si arta fotografica condusa de artistul fotograf Bebe Pitei, din cadrul Scolii Populare de arte si Meserii Constanta, care a si reprezentat de altfel orasul nostru la concursul sustinut la Pitesti. Pe simezele muzeului din Pitesti, devenit neîncapator, au fost expuse peste 50 de lucrari fotografice alb-negru si color. Cu toate ca numarul de lucrari a fost limitat de regulamentul concursului la numai patru lucrari de concurent, prezenta tuturor Scolilor de Arte din România a facut ca cele trei sali repartizate manifestarii sa devina neîncapatoare. De la clasa Bebe Pitei au participat un numar de 17 cursanti si anume: din anul I, George Dârjan, Mircea Marinescu, Alin Aliman, Tiberiu Oancea, Andreea Manaf, Cosmin Nichifor, Iarina Radu, Alexandra Sudacal, Alexandru Caratas, Cojocaru Andrei, din anul II Andreea Constantinescu, Paulian Prajitura, Alex Blagovenco, Madalina Andronic si Andreea Pitei, Vincentiu Pitei, fosti absolventi. Constanta a fost de departe cu  cea mai numeroasa prezenta de lucrari atât de arta grafica dar si de arta fotografica. De asemenea Constanta judetul care a obtinut cel mai mare numar de premii.
În luna decembrie a acestui an lucrarile de arta fotografica prezentate la Pitesti vor putea fi vizionate in cadrul unei expozitii locale în Constanta.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top