Ştiri

Consiliul Naţional al PNL a validat sâmbătă modificările de Statut decise de Biroul Politic

A fost aprobată preluarea preşedinţiei unice de către Alina Gorghiu şi împuternicirea lui Daniel Buda pentru a semna listele pentru alegerile parlamentare

Consiliul Naţional de Coordonare al PNL a votat în unanimitate, mai multe modificări la Statut, printre cele mai importante modificări fiind abrogarea articolului care prevede conducerea cu copreşedinţi şi împuternicirea lui Daniel Buda să semneze listele pentru alegerile parlamentare în locul lui Vasile Blaga.
Sunt trei categorii de modificări la Statut. Sunt câteva clarificări de natură tehnică la capitolul membri de partid. Sunt articole de statut care sunt ajustate în aşa fel încât punctele să corespundă realităţii de astăzi. 

Astfel, Articolul 154 din Statut care prevede structurile naţionale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura naţională va fi dintr-un preşedinte, iar articolul care prevede că cei doi copreşedinţi sunt foştii preşedinţi a PNL şi PDL se abrogă.
Un articol care prevede modalitatea depunerii listelor de candidaţi pentru parlamentare a fost de asemenea modificat.
A fost supusă la vot o decizie a Biroului Politic Naţional prin care Daniel Buda este împuternicit să semnze listele pentru paelamentare în locul lui Vasile Blaga. 
De acum înainte listele vor fi semnate de preşedintele partidului şi de un prim-vicepreşedinte împuternicit de fostul PDL.
Atât modifcările la Statut, cât şi mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.
Din parte filialei Tulcea a PNL au participat Vasile Gudu, Lucian Bălan, Cornel Bejan, Dumitru Pârvulescu, George Şişcu, Doru Paltarac, Gabriel Herea şi Romică Popa.
     
PNL a prezentat tot în Consiliul naţional de sâmbata principalele direcţii cuprinse in Programul de Guvernare cu care ne vom prezenta in fata românlor la alegerile din decembrie.
     
PNL are o oportunitate unică, să propună un program pentru România care să pună înainte de toate cetăţeanul şi abia după aceea statul. Cred că este cazul să stabilim că din acest moment, din decembrie 2016, statul nu este într-o ierarhie deasupra cetăţeanului, ci statul este pe orizontală şi ceea ce trebuie noi să facem este să facem un stat prietenos care, în primul rând, să-i ajute pe oameni, să devină prietenul şi nu sancţionatorul cetăţeanului. Statul trebuie să garanteze dreptul la fericire fiecărui cetăţean.

PNL susţine antreprenorii prin măsuri economice
 
  
 PSD are grijă doar că adevăraţii baroni ai României să o ducă bine prin sufocarea inteprinzatorilor şi diminuarea şanselor acestora de a produce plusvaloare şi prosperitate!Noi liberalii, suntem cunoscuşi pentru impozite şi taxe mai mici, şi avem în vedere să generalizam cotă unică de 16%”. 
  
 PNL va acţiona pentru restructurarea sistemului de impozite şi taxe, pentru reducerea la jumătate a numărului acestora, dar şi a cuantumului unora dintre obligaţiile fiscale de acum. 
  
 Asta înseamnă să dăm capitalului românesc mai mult aer şi o extraordinară şansă de a crea noi locuri de muncă, mai bine plătite. PNL îşi propune că taxa standard de TVA să scadă la 16%, din 2019 faţă de 20% în present. Procedurile fiscale vor fi simplificate, va creşte rolul de prevenţie al fiscului, manifestarea transparenţei în activitatea tuturor organelor de control, concomitent cu afirmarea obligaţiei statului de a se comportă responsabil cu cel care munceşte. 
  
În domeniul sănătăţii PNL îşi propune stoparea migraţiei medicilor, prin dublarea salariilor medicilor şi creşterea cu 20% a salariilor asistenţilor medicali, precum şi Programul „Casa medicului”, care cuprinde 900 de imobile. 
De asemenea, PNL îşi propune construcţia a 8 spitale regionale. După 25 ani să nu avem niciun spital nou generalist de stat. Avem de asemenea nevoie de un mare spital în Bucureşti, care să fie construit de municipalitate, şi care să fie un reper nu doar pentru România, ci şi pentru ţările din Centrul şi Estul Europei. 
  
Alte priorităţi ale PNL vizează accesul real la medicamente, actualizarea bianuală a listei medicamentelor compensate şi revizuirea legislaţiei şi protecţia reală a pacienţilor cu garantarea unor standarde de calitate. 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top