Actualitate

Consiliul Local Mahmudia a stabilit cuantumul burselor școlare

Elevii buni la învățătură, dar și cei care provin din familii defavorizate, vor primi din partea administrației locale a comunei Mahmudia burse de merit sau sociale, după caz.

În acest sens, consilierii locali au adoptat proiectul inițiat de primarul Ion Șerpescu, prin care s-a aprobat numărul burselor ce se acordă elevilor din învățământul preuniversitar de stat din comuna Mahmudia în semestrul II al anului școlar 2021-2022.

Astfel, prin Hotărâre de Consiliu Local s-a stabilit acordarea a 12 burse de merit, în valoare de 200 de lei fiecare/lunar, și acordarea a două burse de ajutor social, în valoare de 200 de lei/lunar.

„Acordarea burselor se face în strictă concordanță cu prevederile Legii nr.1/2011 și ale Ordinului nr.3073/2022 din 31 ianuarie 2022- pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului Educației nr. 5.870/2021, în baza criteriilor specifice aprobate de consiliile de administrație, în limita fondurilor bugetare repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare, întreaga răspundere revenind unității din învățământul preuniversitar de stat din comuna Mahmudia”, se arată în HCL.

De asemenea, s-a stabilit ca primarul comunei, compartimentul contabilitate din cadrul aparatului de specialitate al primarului și directorul unității de învățământ preuniversitar de stat de pe raza UAT Mahmudia – Școala Profesională „Vasile Bacalu” – vor duce la îndeplinire prevederile acestei hotărâri.

Elevii, campanie de ecologizare

Elevii Școlii Profesionale „Vasile Bacalu” au desfășurat în luna aprilie, în cadrul Programului Național „Curățăm România”, o activitate de ecologizare pe raza comunei Mahmudia.

„Au fost organizate echipe formate din elevi de la învățământul gimnazial și profesional și cadre didactice ce au împânzit comuna noastră pentru a o curăța. Echipele au fost foarte implicate și au înțeles că este important să păstrăm curățenia și să reciclăm corect deșeurile pe care tot noi le producem. Mulțumim Primăriei Mahmudia și domnului primar, Ion Șerpescu, pentru sprijinul și ajutorul acordat”, spun reprezentanții școlii.

Totodată, dascălii fac un apel la locuitorii comunei să respecte munca elevilor și să le urmeze exemplu, pentru a crea un mediu mai curat și mai sănătos.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top