Opinii

„Consiliul local mă sprijină pentru că aici oamenii nu sunt îndoctrinaţi politic”

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, despre aprobarea proiectelor

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu cel mai controversat primar din judeţul Constanţa, Valentin Vrabie, edilul comunei Peştera. Acesta este cunoscut pentru faptul că a luat atitudine în momentul în care, după prima jumătate de mandat, acesta încă nu primise nici un leu de la Consiliul Judeţean Constanţa pentru demararea proiectelor menite să dezvolte comuna, în condiţiile în care obţinuse cel mai mare procent din partea PSD, la alegerile locale.

Un articol de ANDREEA PAVEL

Văzând că nu este sprijinit în nici un fel şi că nu îşi poate ţine promisiunile faţă de electorat, Valentin Vrabie a făcut declaraţii dure la adresa conducerii CJC. Aşa s-a ajuns ca în cursul săptămânii trecute să apară ideea excluderii acestuia din partid. „Nu este adevărat nici că mi s-a suit puterea la cap, nici că urmăresc altceva, aşa cum cred unii. Singurul motiv pentru care am făcut acele declaraţii este faptul că sunt dator în faţa locuitorilor comunei Peştera, cei care m-au ales şi cărora le sunt dator moral să le asigur un trai mai bun. Şi nu am fost sprijinit de nimeni să demarez proiectele propuse. De aceea m-am zbătut să aduc investitori în zonă şi să demarez proiectul cu parcul eolian, datorită căruia noi, locuitorii comunei, ne-am asigurat independenţa financiară”, a declarat primarul comunei Peştera.

„Dacă mă exclud, voi candida din partea unui partid, doar ca să am CL”

Cât despre posibilitatea excluderii din PSD, Valentin Vrabie a declarat: „Şi dacă mă exclud, nu este nici o problemă. Voi alege un alt partid, doar pentru faptul că am nevoie de consilieri care să mă sprijine în ce priveşte demararea şi continuarea proiectelor menite să asigure un trai decent locuitorilor din Peştera. Eu nu fac politică, eu reprezint locuitorii din Peştera şi mă străduiesc să nu le lipsească nimic. În general, în Peştera, oamenii din primărie nu fac politică, nu sunt îndoctrinaţi politic. Noi muncim şi căutăm în permanenţă noi surse de finanţare, nu pierdem vremea cu orgolii, răzbunări şi promisiuni deşarte”, a mai adăugat primarul comunei Peştera.

Criza n-a trecut prin Peştera

Valentin Vrabie ne-a declarat şi faptul că, experienţa acumulată în mediul de afaceri şi a faptului că întotdeauna a gândit de două ori înainte să facă o cheltuială, l-au ajutat să drămuiască banii pe care i-a avut, în aşa fel încât locuitorii comunei Peştera să nu simtă efectele crizei care durează de mai bine de doi ani: „N-am cheltuit niciodată banii pe lucruri inutile sau pe investiţii nefolositoare locuitorilor mei. Eu nu renovez cămine culturale cu două miliarde şi nici nu fac licitaţii cu dedicaţie. Majoritatea lucrărilor din Peştera au fost realizate în regie proprie, astfel încât toate cheltuielile au fost reduse la 30%. Dacă ştii să economiseşti şi nu ai alte interese în momentul în care te apuci de o lucrare, te descurci. Prin comuna Peştera, criza economică n-a trecut. Şi cât timp sunt eu primar, nici n-o să treacă vreodată”, a conchis edilul Valentin Vrabie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top