Actualitate

Consiliul Local Carcaliu a actualizat indicatorii proiectului de extindere a sistemului de canalizare

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al comunei Carcaliu, județul Tulcea, a figurat proiectul privind actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru realizarea obiectivului de investiții “Extindere sistem de canalizare şi evacuare ape uzate din comuna Carcaliu“, conform devizului general întocmit de Asocierea S.C. SOFVI CONSTRUCT INSTAL S.R.L-S.C. TEHNO –EDIL AMF S.R.L. – S.C. DOMARCONS S.R.L. (executanții lucrărilor n.red.).

Aleșii locali au votat în unanimitate actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai acestui proiect care a avut, inițial, valoarea estimativă de 10.460.608,70 lei fără TVA, din care valoarea estimată la execuția lucrării: 9.987.983,34 lei fără TVA și valoarea estimată pentru organizarea de șantier: 199.415,72 lei fără TVA.

Conform documentației tehnice, proiectul propune extinderea sistemului de canalizare și evacuare ape uzate, din comuna Carcaliu, pentru o parte din strada Caselor și strada Paralelă, inclusiv strada Livezii integral.

Lungimea rețelei de colectare și transport a apei uzate menajere cu curgere gravitațională este cu conductă PVC-KG, Sn8, Dn 250mm, lungime de 897.00 ml, cu un număr de 20 cămine prefabricate din beton. Căminele de vizitare se realizează din elemente prefabricate din beton cu formă circulară. Se amplasează la distanță de maxim 60 m unul față de celălalt, în intersecții de drumuri, la schimbări de direcție și sunt prevăzute cu gol de acces și capac de tip carosabil, montat pe o ramă încastrată în beton, iar la interior sunt fixate de peretele lateral, trepte de acces în cămin.

Se realizează o stație de pompare a apei uzate menajere cu Q=2l/s și Hp=24.00mCA, amplasată în partea carosabilă. La partea superioară, după montare, se toarnă o placă cu dimensiuni 2.00 x 2.00 x 0.15 m, armată cu bare PC 52, diametru 14mm și plasă sudată 6 100 x 100 mm. Stația este de tip prefabricată, cu două pompe submersibile și tablou de automatizare.

Proiectul de extindere a sistemului de canalizare este strâns legat de proiectul „Sistem public centralizat de canalizare a apelor uzate menajere și stație de epurare a efluentului uzat menajer”, proiect realizat în 2012, executat și recepționat în 2018, fără realizarea racordurilor la proprietăți. Stația de epurare a proiectului inițial nu a putut fi pusă în funcțiune din cauza lipsei racordurilor la proprietăți.

Datorită dezvoltării zonei, a devenit necesară realizarea extinderii sistemului de colectare și transport a apelor uzate menajere care să cuprindă consumatorii casnici, instituțiile publice, precum și microîntreprinderile din localitatea Carcaliu, județul Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top