Actualitate

Atmosferă de Crăciun pentru bunicii comunei Baia, județul Tulcea

Centrul Comunitar de Servicii Socio-Medicale din comuna baia a fost locul în care 74 de bunici au simțit și au trăit atmosfera Sărbătorilor de iarnă.

„În proiectul Împreună pentru bunicii Comunei Baia ne îngrijim nu doar de starea fizică a vârstnicilor noștri, dar și de sănătatea lor mintală. Activitățile de socializare și atmosfera frumoasă de la Centru contribuie mult la starea lor de bine emoțională, psihică și socială”, spune Mugurel Marșavela, primarul comunei Baia.

Centrul Comunitar de Servicii Socio-Medicale este înființat și dotat în cadrul proiectului ”Împreună pentru bunicii Comunei Baia”. În cadrul Centrului, 74 de persoane vârstnice din Comuna Baia beneficiază de următoarele servicii socio-medicale gratuite:

  • Kinetoterapie,
  • Masaj,
  • Verificarea stării de sănătate,
  • Tratament medicamentos (doar pentru urgențe și afecțiuni ușoare),
  • Activități de socializare și petrecere a timpului liber,
  • O masă de prânz gratuită săptămânal

Proiectul ”Împreună pentru bunicii Comunei Baia”, implementat de UAT Baia, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se desfășoară în perioada 24 Aprilie 2020 – 23 Octombrie 2023 pe teritoriul Comunei Baia, județul Tulcea.

Tot în cadrul Centrului s-a derulat și campania ”Fii activ până la adânci bătrâneți!” aceasta fiind una dintre activitățile importante ale proiectului. Obiectivul principal al campaniei este ridicarea gradului de conștientizare a nevoilor persoanelor vârstnice și promovarea beneficiilor îmbătrânirii active în rândul populației Comunei Baia.

Proiectul are o valoare totală de 2.828.719,98 lei. Contribuția administrației locale Baia este de 2%, fapt aprobat într-o ședință de Consiliu Local din anul 2020. Astfel, de la bugetul propriu, primăria Baia va contribui, conform prevederilor Ghidul Solicitantului Condiții Generale POCU, cu o sumă de 56.576,07 lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top