Opinii

Consiliul Judeţean Tulcea are în plan amenajarea unor miniporturi turistice în Sfântu Gheorghe şi Murighiol

Prin Hotărârea de Guvern nr. 426 din 8 aprilie 2009, privind aprobarea susţinerii financiare a autorităţilor administraţiei publice locale, în completarea surselor proprii ale acestora, pentru finanţarea proiectelor de investiţii în turism pe anul 2009, Ministerul Turismului a aprobat suma de 25.500 mii RON pentru realizarea investiţiilor „Miniporturi în localităţile Sfântu Gheorghe şi Murighiol” şi „Amenajare plajă Sulina”.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Din această sumă, doar pentru Sfântu Gheorghe, au revenit 11.000 RON. Autorităţile locale au declarat că proiectul este realizat în aşa fel încât să respecte absolut toate reglementările în vigoare privind Legea Protecţiei Mediului şi Regulamentul de Navigaţie pe Dunăre. Suprafaţa pe care se va întinde miniportul din Sfântu Gheorghe este de 50.000 mp şi se preconizează că durata construcţiei ajunge până la doi ani.

Cum va arăta miniportul?

Suzana Mihailov, şefa Serviciului de Management al Proiectelor din cadrul Consiliului Judeţean Tulcea, ne-a informat că lucrările care vor fi incluse în cadrul proiectului, sunt următoarele: Decolmatarea bazinelor şi a intrărilor în bazine (acest lucru se va realiza  în vederea asigurării unei adâncimi de navigaţie sub nivelul apelor minime pentru a permite o navigaţie în dublu sens în bazinele amenajate. Vor fi astfel amenajate două bazine pentru amabarcaţiuni mici şi unul  pentru ambaracaţiuni mari), amenajarea cheurilor de acostare pentru amabarcaţiuni, amenajarea unui cheu longitudinal pentru malul de nord al unuia dintre bazine şi a unui cheu transversal pentru acostarea ambarcaţiunilor etc. Accesul la mal va fi asigurat prin construirea unor pasarele special amenajate în acest sens, iar cheurile vor avea următoarele utilităţi: prize, racorduri instalaţie de energie electrică, apă, telefoane şi fibră optică. Totalul ambarcaţiunilor deservite de miniport va fi de 104 ambarcaţiuni mici şi 20 de ambarcaţiuni mari. Consiliul Judeţean Tulcea a mai prevăzut în cadrul proiectului şi realizarea unor „lucrări de amenajare peisagistică” care implică peste 1200 mp destinaţi unei zone de agrement, promenadă sau servicii turistice, dintre care aproape 900 mp vor fi acoperiţi cu spaţii verzi. De asemenea, mai sunt prevăzute şi următoarele construcţii: o clădire administrativă P+1, un mic atelier de reparaţii urgente, o parcare pentru adăpostirea ambarcaţiunilor pe timpul iernii, patru cabine de WC, patru cabine pază şi supraveghere, dar şi amenajarea drumurilor de acces în port şi a drumurilor de exploatare care însumează o suprafaţă de 8271 mp. Nu în ultimul rând, pentru accesul pe uscat la  clădirea administrativă menţionată mai sus, va fi amenajat un podeţ de acces care va permite şi accesul bărcilor pescăreşti la ape mici.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top