Fără categorie

Consiliul Judeean a investit 1,5 milioane RON pentru consolidarea vechii biblioteci

Mari, 19 octombrie 2010, n prezena reprezentanilor Consiliului Judeean Bacu i ai Ministerului Dezvoltrii a avut loc recepia lucrrilor la cldirea fostei Biblioteci Judeene. Bugetul a fost asigurat din trei surse, de la Banca Mondial, de la Guvernul Romniei iar partea cea mai consistent a fost asigurat de Consiliul Judeean Bacu. Astfel, dintr-o valoarea total a investiiei la momentul recepiei lucrrilor de peste 2,5 de milioane de RON, aportul Bncii Mondiale i al Guvernului a nsemnat aproape 40 la sut, restul de peste 60 la sut fiind acoperit de Consiliul Judeean Bacu. Activitatea de consolidare a cldirii este parte dintr-un proiect implementat la nivel naional, intitulat „Proiectul de diminuare a riscurilor n cazul producerii calamitilor naturale i pregtirea pentru situaii de urgen – Componenta B: Reducerea riscului seismic”.

Cldirea, n sediul creia funcioneaz din anul 2003 Centrul pentru Aciuni de Salvare i Prevenire a Dezastrelor, este un monument de arhitectur aflat pe Lista… Mari, 19 octombrie 2010, n prezena reprezentanilor Consiliului Judeean Bacu i ai Ministerului Dezvoltrii a avut loc recepia lucrrilor la cldirea fostei Biblioteci Judeene. Bugetul a fost asigurat din trei surse, de la Banca Mondial, de la Guvernul Romniei iar partea cea mai consistent a fost asigurat de Consiliul Judeean Bacu. Astfel, dintr-o valoarea total a investiiei la momentul recepiei lucrrilor de peste 2,5 de milioane de RON, aportul Bncii Mondiale i al Guvernului a nsemnat aproape 40 la sut, restul de peste 60 la sut fiind acoperit de Consiliul Judeean Bacu. Activitatea de consolidare a cldirii este parte dintr-un proiect implementat la nivel naional, intitulat „Proiectul de diminuare a riscurilor n cazul producerii calamitilor naturale i pregtirea pentru situaii de urgen – Componenta B: Reducerea riscului seismic”.

Cldirea, n sediul creia funcioneaz din anul 2003 Centrul pentru Aciuni de Salvare i Prevenire a Dezastrelor, este un monument de arhitectur aflat pe Lista Monumentelor, Ansamblurilor i Siturilor Istorice. Compus din 2 corpuri, Corpul A, construit dup 1850 i Corpul B, construit n 1896, cldirea a fost ncadrat, la expertiza efectuat n anul 2000, n Clasa I de risc seismic cu risc ridicat de prbuire.

Ambele corpuri, cu o suprafa desfurat de 1 553,80 m si sup2; au suferit grave avarii, cauzate de un complex de factori – vechimea, tehnicile de execuie specifice perioadei n care au fost construite, modificrile fcute de-a lungul existenei construciei, lipsa unei ntreineri i exploatri adecvate i, nu n ultimul rnd, succesiunea de cutremure (1940, 1977, 1986, 1990).

Lucrrile executate au avut ca principal obiectiv consolidarea i modernizarea ambelor corpuri de cldire prin:

si #61558; Consolidarea infrastructurii prin cmuirea cu beton armat a fundaiilor existente;

si #61558; Consolidarea prin cmuirea armat cu plase sudate a unor spalei de zidrie;

si #61558; Cmuirea cu beton armat, numai pe interior, a pereilor exteriori;

si #61558; Cmuirea pe ambele fee a pereilor portani interiori;

si #61558; Consolidarea planeelor din lemn i refacerea din beton armat a planeului peste subsol;

si #61558; Repararea arpantei i nlocuirea nvelitorii;

si #61558; Refacerea trotuarelor i a sistemelor de colectare i evacuare a apelor de ploaie.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top