Fără categorie

Consilierul PRM de Mangalia, Ion Minca

Neavând sa spuna lucruri reale, Iorgus a fabulat, a mintit si a calomniat


Rep.: Cât de des mergeti la bordel?
Ion Minca: În primul rând nu am auzit sa se fi legiferat asa ceva. E undeva bordel, la noi, ca eu nu am auzit asa ceva? Iar daca Iorgus a spus în sedinta de consiliu ca m-a vazut iesind de la bordel, cred ca a facut aceasta afirmatie nefondata în încercarea disperata de a ma discredita si de a crea impresia ca opozantii sai sunt persoane de o factura morala îndoielnica. Iesirea lui nervoasa îi tradeaza lui factura morala îndoielnica, de vreme ce foloseste fara scrupule insulte si calomnii ieftine împotriva celor care nu vor sa îi gireze derapajele.

Rep.: De ce credeti ca v-a pus primarul Zanfir Iorgus în cârca atacurile la adresa lui din ultima perioada?
I.M.: Nu stiu, dar cred ca apropiatii lui dau informati la presa, pentru ca factura oarecum confidentiala indica si sursa de provenienta. Cred ca el banuieste pe toata lumea, si de ce nu m-ar banui si pe mine, care nu sunt, nu am fost si nu voi fi niciodata un apropiat al lui. Înca de la începutul mandatului meu de consilier pot sa va spun ca nu am avut multe puncte de vedere comune cu primarul, mai ales ca acesta nu administreaza localitatea în interes public.

Rep.: În momentul în care, replicându-i primarului, i-ati spus ca mai este putin si se umple paharul, la ce va refereati?
I.M.: La relatiile dintre noi, si asa destul de tensionate. Si mai am un motiv, pe care nu l-am spus nici în sedinta de consiliu si nu îl voi spune nici aici. A fost un moment tensionat dar nu pot spune ca îl urasc pe Iorgus, nici ca îl iubesc sau îi apreciez activitatea. De altfel, activitatea sa se reflecta perfect în ceea ce a facut în Mangalia, în ultimii zece ani. Adica, nimic!

Rep.: Cum nu a facut nimic? Nu a asfaltat strazile, nu a facut un festival pe care îl stie toata tara?
I.M.: Da, dar cu ce pret? Iar daca a facut acel festival pe care îl stie toata lumea, l-a facut pentru propria sa imagine. Fara discutie ca primarul a abuzat de bugetul localitatii pentru a-si face imagine publica, desi acest lucru nu este tocmai în interesul cetatenilor. Pentru a acoperi sumele alocate, acum locuitorii Mangaliei platesc impozite mai mari, iar orasul devine tot mai sarac, datorita vânzarii terenurilor din domeniul privat. Ideea festivalului nu este rea în sine, dar punerea ei în practica si executia bugetara sunt contrare interesului public. Referitor la lucrarile din bani publici executate pe raza Mangaliei, cred ca ar trebui elucidata definitiv situatia daca exista grupuri de interese, pentru ca un numar limitat de firme, si cam aceleasi de fiecare data, par sa aiba monopolul asupra acestor lucrari. De aceea se pune întrebarea legitima daca banul public este cheltuit corect si daca angajarea acestor lucrari a urmarit interesul public sau interesul anumitor cercuri de afaceri.

Rep.: Iorgus v-a acuzat ca ati venit la el sa-i cereti anumite favoruri. Este adevarat?
I.M.: Niciodata! Nu am cerut nici un fel de favor personal sau pentru cunoscutii mei. Tocmai de aceea, când l-am somat în sedinta sa spuna când am fost eu vreodata la el sa-i cer un favor, a tacut pentru ca nu are ce sa raspunda. Probabil ca nu s-a putut controla si neavând sa spuna lucruri reale, a fabulat, a mintit si a calomniat. Cred ca situatia a fost lamurita, când nu a putut prezenta nici un argument, iar cine a urmarit sedinta si-a putut face o impresie justa.

Rep.: Îl veti reclama în justitie?
I.M.: Pentru asa ceva nu. Dar pentru alte lucruri, în mod sigur.
Rep.: Exista o modalitate curenta în Mangalia de a-ti rezolva problemele de afaceri apelând la primar?
I.M.: Din câte stiu eu este o practica, pentru ca nu se face aproape nimic fara stirea si aprobarea primarului.

Rep.: Aveti o pozitie oarecum unitara în Consiliul Local. Aveti un punct de vedere deformat sau ceilalti consilieri merg la unison într-o anumita directie?
I.M.: Ceilalti prefera sa nu iasa din linia impusa de primar si de cele mai multe ori nu fac nimic altceva decât sa ridice mâna, fara sa îsi puna nici o întrebare. De ce procedeaza asa, nu as putea sa va spun. Întrebati-i pe ei. Consilierii PSD sunt majoritari si chiar daca nu au plecat la PD cu Iorgus, voteaza în continuare cum le dicteaza el. Eu sunt de la PRM si votez de fiecare daca asa cum consider ca este normal sa votez, chiar daca sunt împotriva curentului. Sigur ca acolo unde un proiect apara interesul public, interesul local, votez pentru.

Rep.: Sunteti unul din cei doi consilieri locali care au votat împotriva proiectului de defrisare a Padurii Comorova. De ce ati procedat asa?
I.M.: Am votat împotriva si am si facut comentariile de rigoare la acel moment. Nu mi s-a parut normal ca o padure sa fie defrisata pentru a construi nu stiu ce locuinte, nu stiu ce cluburi private si hoteluri. Iar ce se întâmpla acum cu terenul gajat la Rominservices Therm, mi se pare ca totul s-a facut cu buna intentie. Nu s-a dorit achitarea datoriilor catre aceasta firma, desi au fost bani pentru festival, iar Consiliul Local a aprobat si contractarea unui credit bancar. Oricum ar trebui verificata activitatea firmei si bazele în care Consiliul Local a acumulat aceste datorii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top