COMUNICATE

Consilierii locali își votează singuri afacerile

O parte din consilierii locali municipali din Constanta au deprins prostul obicei de a initia proiecte de hotarâri mai potrivite promovarii interesului lor patrimonial, personal sau de grup, decât celui comunitar, nepatrimonial. Din nefericire pentru evolutia politicii locale, initiativele personale ale consilierilor municipali sunt extrem de rare, iar atunci când exista privesc de cele mai multe ori matrapazlâcuri si golaneli comune, demne de epoca ignobila în care traim. Daca ne raportam la ultimul mandat, câstigat la alegerile locale din anul 2004, din înscrisurile publice reiese ca doar o mâna de alesi locali au depasit pragul de necuvântatori sau de comentatori de moment ai initiativelor executivului, aspirând la demnitatea de initiatori. Este cazul lui Tiberiu Nemet, Felix Stroe, Danut Moisoiu sau Aurel Butnaru.

Un articol de ADRIAN CÂRLESCU

În cele mai multe din cazuri, acestia au pledat însa pentru interese personale. Tiberiu Nemet a initiat doua propuneri privind realizarea unor schimburi de terenuri între municipalitate si persoanele fizice Mârza Ramona Ioana, pe de o parte, si Paraschiva Elena Ionela, pe de alta parte. Dupa toate semnele, nu grija pentru interesul public l-a mânat în lupta, în conditiile în care municipalitatea a fost prejudiciata, iar organele de urmarire penala au luat la puricat calculele penale efectuate de societatea de evaluare Vifrana SRL. Mai mult, Paraschiva Elena Ionela a fost administrator la una din firmele pe care consilierul le-a falimentat pentru a scapa de obligatii neonorate catre bugetul de stat, dar mai ales de un asociat incomod. Acelasi Tiberiu Nemet a initiat un proiect de hotarâre privind aprobarea unui Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui spatiu comercial S+P+2E, între blocurile 2 si 3 de pe strada Cismelei, pe un teren apartinând lui Gheorghe Uzun.

Felix Stroe si-a aprobat mall-ul de pe IG Duca

Consilierul local municipal Felix Stroe, care ocupa si functia de director general la RAJA Constanta, a initiat trei proiecte privind construirea unor obiective de catre societatile comerciale General Taxi si Club Classic Style, în cadrul carora a fost asociat pâna la aparitia legislatiei privind incompatibilitatile alesilor locali. Stroe a propus aprobarea PUD-urilor pentru realizarea unei spalatorii auto pe strada Oborului si a unui centru comercial de tip mall pe bulevardul IG Duca, pe locatii apartinând firmei General Taxi. De asemenea, consilierul a mai pledat si pentru realizarea unui spatiu comercial pe bulevardul Tomis, pe un teren proprietatea SC Club Classic Style SRL. Pe de alta parte, acesta si-a convins colegii sa voteze pentru ca municipalitatea sa nu-si exercite dreptul de preemtiune asupra unui imobil de pe strada Mihail Kogalniceanu colt cu bulevardul Ferdinand, unde acum firma de medicamente a sotiei sale, Eurosantis SRL, construieste un hotel. Aceeasi societate edifica mai multe imobile de birouri pe strada Stefan cel Mare, obtinând, datorita activitatii de consilier local a lui Felix Stroe, autorizatia de a închide putinele spatii libere existente.
Danut Nicosor Anastasiu Moisoiu a pledat pentru supraetajarea cu trei nivele a unui imobil de pe strada Mircea cel Batrân, în vederea realizarii de locuinte, birouri si spatii comerciale. De asemenea, a solicitat colegilor de vot sa aprobe un PUD pentru construirea unui imobil S+P+2E+M pe bulevardul Tomis la numarul 30, pe un  teren de 192 mp apartinând SC Marincom SRL. Terenul apartinuse initial municipalitatii, iar consilierul local votase pentru scoaterea acestuia la vânzare, iar mai apoi pentru radierea din domeniul privat. Pentru a-si spala pacatele, Moisoiu a depus o initiativa, împreuna cu Doinita Basescu, pentru atribuirea în folosinta gratuita a unui teren de peste 4.700 mp Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea edificarii unui lacas de cult în noul cartier Compozitorilor.
În sfârsit, Aurel Butnaru a depus un proiect de hotarâre pentru construirea unei statii de betoane pe strada Justitiei, pe un teren de 2.904 mp apartinând domeniului privat al municipiului Constanta. În mod evident, nu pentru interesele comunitare pleda consilierul, cât pentru bunastarea unui grup de firme ce activeaza în domeniul constructiilor.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top