Fără categorie

Consilierii locali ai PSD Tulcea cer funcții administrative în schimbul votării proiectelor importante ale comunității

Consilierii locali ai PSD Tulcea au refuzat să voteze ordinea de zi a şedinţei din data de 25 iunie, în care trebuiau votate câteva proiecte de interes pentru comunitate. Reprezentanţii PNL spun că PSD-iştii au cerut la schimb funcţia de viceprimar şi mai multe posturi în consiliile de administraţie ale unor societăţi din subordinea Consiliului Local.

Una dintre propunerile de pe ordinea de zi era legată angajarea de personal pentru Centrul multifuncţional Sofia, în cadrul unui proiect de finanțare cu fonduri norvegiene nerambursabile, în valoare de 17 miliarde lei vechi. În acest context, Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea trebuia să anunţe organizarea unui concurs pentru ocuparea a patru posturi de asistenţi sociali şi psihologi. „Pentru a nu bloca proiectul, am fost obligaţi să cerem finanţatorului prelungirea perioadei de recrutare personal, urmând ca aceasta să se desfăşoare în luna iulie”, ne-a declarat Ştefan Zibileanu, Director al Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea.  

Alte două proiecte importante de pe ordinea de zi vizau elaborarea unui studiu de fezabilitate pentru o lucrare de drenare a apelor pluviale spre Dunăre şi repararea acoperişului Colegiului Dobrogean Spiru Haret. 

Copreşedintele PNL Tulcea, deputatul Octavian Popa, consideră că negocierile dintre partide nu trebuie să afecteze bunul mers al comunităţii: „Nu mi se pare corect pentru comunitate, să fie blocate proiecte importante din cauza unor interese de partid sau personale. Până la urmă, argumentul PSD că vor să fie reprezentaţi în societăţile Consiliului Local se bazează pe o conformaţie a consiliului rezultată în urma unei Hotărâri de Guvern declarată neconstituţională. Între formaţiunile politice se poate negocia, dar fără blocarea unor proiecte de interes pentru comunitate”. 

Purtătorul de cuvânt al PNL, Daniel Lucian Bălan, merge mai departe şi acuză PSD de Tulcea de şantaj: „Dan Drăniceanu (directorul Bibliotecii Judeţene Tulcea-n.red) a zis clar: <Noi nu o să votăm ordinea de zi, dacă nu ne aprobaţi şi proiectele astea>. Eu i-am spus chiar atunci că asta sună a şantaj şi este faptă penală. Există înregistrarea şedinţei”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top