Opinii

Concursul de cai, o tradiție păstrată cu sfințenie în comuna Mihail Kogălniceanu

În comuna constănțeană Mihail Kogălniceanu tradițiile se păstrează cu sfințenie. Chiar dacă începutul de an a împiedicat desfășurarea concursului de cai din cauza viscolului și a căderilor masive de zăpadă, după aproape o lună (când vremea a intrat în tiparele normale), Consiliul Local și Primăria au organizat mult așteptatul eveniment. În mod normal, concursul de cai și botezul se desfășoară în fiecare an în comuna Mihail Kogălniceanu de sărbătoarea Bobotezei, atunci când apele sfințite se revarsă peste ”toată făptura”.

La concurs au participat doar locuitori ai comunei (condiție impusă de organizatori). La cele trei categorii: frumusețe, harnașamente și viteză s-au înscris 45 de competitori care au avut de înfruntat pe lângă concurenți și temperaturi scăzute.
Evenimentul, desfășurat în spatele restaurantului ”Luceafărul”, a început cu un scurt ceremonial religios în care frumoasele animale au primit din partea preoților din comună tradiționalul botez pentru a fi sănătoase și apte de muncă tot anul.
Primarul Ancuța Belu a anunțat cu această ocazie că, începând de anul viitor, competiția se va desfășura și în celelalte sate care aparțin de comună (Piatra și Palazu Mic), astfel încât crescătorii de cai să poată participa în număr cât mai mare la concurs.
Consiliul Local și Primăria Mihail Kogălniceanu au oferit diplome și premii în bani concurenților care s-au clasat pe primele locuri.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top