Opinii

Comuna Tuzla este pregătită pentru iarnă

Ca iarna, cu prima cădere de zăpadă, să nu-i prindă pe nepregătite, aleșii locali ai comunei Tuzla au votat recent o hotărâre de Consiliu Local cu privire la încheierea unui ”contract de prestări servicii pentru deszăpezirea, întreținerea și combaterea poleiului pe drumurile comunale, pentru perioada de iarnă 15 decembrie 2016 – 28 februarie 2017”.

Hotărârea a fost adoptată în unanimitate de cei 12 consilieri locali prezenți la ședință (din totalul de 13) și ea prevede semnarea unui contract de prestări servicii cu SC Edilitar Local Tuzla SRL, societate cu capital integral a Consiliului Local. În acest sens, primarul Reșit Taner a fost desemnat să semneze înțelegerea care va asigura locuitorilor comunei posibilitatea de a avea drumurile, în cazul căderii de zăpadă sau a poleiului, în stare bună pentru a putea circula.
Costul prevăzut în contractul de deszăpezire este de 132 mii de lei pentru toată perioada menționată. Acești bani vor fi achitați de către Primărie sub condiția ca prestatorul să-și îndeplinească corespunzător și la timp obligațiile ce-i revin.
În cazul în care iarna se dovedește a fi mai lungă, termenul final al contractului, 28 februarie 2017, se poate prelungi, iar utilajele societății comerciale vor putea interveni pentru a curăța arterele rutiere. Pe lângă obligațiile principale ce-i revin prestatorului (deszăpezirea), acesta trebuie să asigure siguranța tuturor operațiunilor pe care le desfășoară și trebuie să se asigure că utilajele sunt în stare de funcționare pe toată durata contractului.
Pe străzile comunei Tuzla se va interveni cu un budoexcavator, tractor, autobasculantă, dokker și vor fi împrăștiate materiale antiderapante și sare industrială. SC Edilitar Local Tuzla SRL va trebui să se îngrijească de aproximativ 100 de străzi, la care se adaugă mai multe drumuri de exploatație.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top