Opinii

Comuna Tuzla a primit finanțare pentru construirea unei creșe

Proiectul construirii unei creșe în comuna Tuzla este finanțat prin intermediul Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2014-2020 (PNDR), sub-măsura: 7.2 – ”Investiții în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică”. Clădirea va avea parter și un etaj și va putea găzdui patru grupe de copii cu vârsta între 0 și 3 ani.

Valoarea totala a proiectului este de 2.731.892,46 lei, iar durata estimată de realizare a construcției este de 12 luni de la data semnării contractului de execuție lucrări.
”Prin oferta de servicii sociale și de îngrijire a copiilor ce va fi pusă la dispoziția locuitorilor, proiectul va contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață pentru populația rurală a comunei Tuzla, fiind, totodată, o măsură directă de diminuare a discriminării privind accesul pe piața muncii al femeilor cât și de stopare a fenomenului de depopulare a mediului rural prin reducerea decalajelor dintre spațiul rural și cel urban”, susțin reprezentanții administrației locale a comunei Tuzla.
Creșa va asigura un număr de 4 grupe, în care vor putea fi înscriși 55 de copii. Proiectul va răspunde solicitărilor părinților, asigurând condiții optime pentru îngrijirea și supravegherea copiilor înscriși în cele 4 grupe: 1 grupa cu 10 copii (cea mai mica vârstă, 0-1 an), 3 grupe de 15 copii/grupa (vârste intre 1-3 ani). Prin soluția tehnică înaintată, proiectul propune amenajarea unui imobil format din: 4 clase/grupe, vestiare, cabinet medical, recepție, bucătărie dotată și utilată corespunzător și alte dependințe necesare funcționării creșei.
”Propunerea pentru realizarea acestei investiții are la bază cererile repetate ale locuitorilor comunei Tuzla, care au sesizat nevoia deschiderii unei creșe pentru copii, la ora actuală nefuncționând nici o creșă atât în localitatea Tuzla cât și în comunele învecinate”, ne-a spus primarul comunei, Reșit Taner.
Conform ultimei informări a Serviciului Public Local de Asistență Socială, la nivelul comunei Tuzla există un număr de aproximativ 200 copii ante preșcolari, cu vârste între 0 și 3 ani, conform datelor de înregistrare a noilor născuți în localitatea Tuzla în ultimii trei ani.
Creșa reprezintă astfel, o necesitate pentru părinți, asigurându-le posibilitatea de a desfășura o activitate remunerată știind că serviciile oferite copilului sunt specializate în raport cu vârsta.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top