Comisia Europeană

Polițistul care l-a băgat pe poarta din spate la IPJ pe Teodosie a devenit slujitorul Domnului!

Anul trecut, în luna octombrie, toată lumea privea cum pentru prima dată în istoria BOR un ierarh vine la sediul poliției pentru a semna în condică, fiind pus sub control judiciar. Dar, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, nu a venit ca orice inculpat, ci a intrat pe poarta din spate a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, ajutat fiind chiar de unul dintre polițiștii plătiți să se asigure că în curtea poliției nu intră persoane străine. Dar, pentru agentul Gheorghe Carmocan, IPS Teodosie nu era deloc o persoană străină.

Polițistul Carmocan, studentul de la Teologie

Foarte puțină lume știa, în luna octombrie a anului trecut, că cel care nu numai că l-a lăsat pe IPS Teodosie să intre prin spate în sediul IPJ Constanța, dar a și rugat un coleg să-l conducă pe ”înaltpreasfințitul”, agentul Carmocan Gheorghe este și student la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța. Desigur, ca să poată susține examenul de admitere la această instituție de învățământ, polițistul avea nevoie de binecuvântarea lui Teodosie, un act obligatoriu la depunerea dosarului.
În sesiunea iulie 2014, Carmocan M. Gheorghe a fost declarat admis la Facultatea de Teologie – secția Teologie Pastorală ZI – fără taxă, cu media 7,48. Așadar, pentru proaspătul student începea o perioadă foarte solicitantă, dacă ținem cont că el era și angajatul MAI, având funcția de agent al IPJ Constanța, iar facultatea la care intrase era la zi, deci frecventarea ei zilnică era obligatorie. Avea în acel moment în jur de 46 de ani.

Polițistul Carmocan deschide poarta din spate a IPJ Constanța pentru inculpatul Teodosie

Ajuns deja în anul III de facultate (din cei 4) la Teologie, polițistul Carmocan Gheorghe avea, totodată, și misiunea importantă de a păzi poarta din spate a intrării în sediul IPJ Constanța. Iar pentru asta era plătit din bani publici. Spunem „era” deoarece oficialii IPJ ne-au declarat că distinsul polițist s-a retras la vatră, adică a trecut în rezervă de câteva luni, acum beneficiind de o pensie binemeritată după ce a slujit „internelor” din România.
Studentul la Teologie și polițistul Gheorghe Carmocan ies în evidența opiniei publice în luna octombrie 2016 când IPS Teodosie vine la sediul IPJ Constanța pentru a semna prima dată în condica destinată inculpaților puși sub control judiciar. Ierarhul, ca să evite intrarea principală unde îl aștepta presa, alege varianta de a pătrunde cu Mercedesul direct în curtea din spate a poliției. Nimeni nu-l împiedică, dimpotrivă agentul Carmocan îl roagă pe un coleg polițist să-l conducă pe Teodosie, șeful său de la facultate.
După această faptă de vitejie a polițistului teolog Gheorghe Carmocan, șefii IPJ Constanța demarează o anchetă mai mult de gura presei, decât din convingere profesională. Inițial, reprezentanții poliției au susținut că nu a fost nimic premeditat, că ierarhul intră pe poarta din spate „din obișnuință”. Care „obișnuință” nu știm, deoarece șefii IPJ Constanța obișnuiesc să meargă ei la Palatul Arhiepiscopal, nu așteaptă să vină Mahomed la Munte.

Polițistul Carmocan, vrednic este?

Nu doar IPJ Constanța a sesizat faptele de vitejie ale polițistului Carmocan, ci și Arhiepiscopul Teodosie însuși. Iar fapta sa nu a rămas trecută cu vederea de ierarh. Chiar dacă teologul Gheorghe se pregătea să-și încheie cel de-al treilea an de studii teologice la zi, Teodosie consideră că se face vrednic de a îmbrăca haina preoției și decide să-l hirotonească diacon – prima treaptă a preoției.
Astfel, la începutul lunii mai 2017, fostul polițist este hirotonit diacon în cadrul unei slujbe oficiată de Teodosie la biserica Sf. Gheorghe din Negru Vodă.
Întrebat de către reporterii Dezvăluiri despre hirotonia sa, Carmocan alege să ascundă adevărul susținând că nu este preot. De ce își începe slujirea preoțească cu o minciună, poate o va explica vreodată.
Până atunci, sutele de absolvenți ai Facultății de Teologie și ai seminarului (8 ani de studii teologice) nu au decât să-l invidieze pe cel care după trei ani de studii (așa cum a putut să le facă din dubla calitate de polițist și student) a fost ales/răsplătit(?) de către IPS Teodosie să slujească Domnului ca preot. Vrednic este?

Un articol de Călin Gavrilaș

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top