Actualitate

Comuna Topalu, pași importanți pentru înființarea rețelei de gaze naturale

În vederea înființării unei rețele de gaze naturale, comuna Topalu a realizat un proiect comun alături de comunele Horia, Ghindărești și Seimeni.

Încă din luna iulie, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța anunța publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ce vizează mai multe localități de pe raza județului Constanța, privind înființarea unei rețele de gaze naturale.

Astfel, proiectul depus este „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comunele Ghindărești, Horia, Topalu, Seimeni, județul Constanța”, fiind amplasat în intravilanul și extravilanul comunelor amintite.

În luna august, UAT Topalu a făcut un nou pas important în vederea implementării acestui proiect: a achiziționat „Servicii de evaluare a impactului asupra mediului (EIA)”.

Conform platformei publice de achiziții – SICAP – comuna Topalu a achiziționat cu 7.400 de lei servicii de întocmire a documentației necesare obținerii acordului de mediu (Memoriu de Prezentare) pentru proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comunele, Ghindărești, Horia, Topalu, Seimeni, județul Constanța”.

 „Memoriul va fi întocmit cu informațiile solicitate conform ghidului metodologic privind evaluarea adecvată. Deoarece amplasamentul proiectului se suprapune parțial cu siturile Natura 2000 ROSAC0022 (ROSCI0022) Canaralele Dunării, ROSPA0002 Allah Bair-Capidava și se află în proximitatea siturilor Natura 2000 ROSPA0O17 Canaralele de la Hârșova și ROSPA0101 Stepa Saraiu Horea se va completa capitolul 13 cu detalierea biodiversității ariilor protejate”, se arată în documentația achiziției.

Termenul de realizare a memoriului este de  25 zile de la primirea tuturor informațiilor/documentelor din partea beneficiarilor. „Având în vedere ca Memoriul de Prezentare va fi întocmit la comun pentru cele patru comune: Ghindărești, Horia, Topalu, Seimeni, oferta este structurată individual pentru fiecare membru al asociației. Documentația va fi realizată doar după achiziția celor patru părți”, explică firma care a câștigat achiziția.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top