Opinii

Comuna Sarichioi, plan operativ de acțiune pe timpul iernii 2016/2017

Fiecare unitate administrativ-teritorială din țară este obligată prin lege să adopte printr-o hotărâre de Consiliu Local un plan operativ de acțiune pe timpul iernii. Un astfel de plan a fost aprobat și de către consilierii locali ai comunei tulcene Sarichioi la sfârșitul lunii octombrie 2016.
Una dintre primele măsuri care trebuie luate, conform acestui plan, în cazul apariției fenomenelor meteorologice de viscol și căderi masive de zăpadă, este aceea a întrunirii comandamentului de iarnă, comandament condus de către primarul comunei, Finoghen Vitali-Cristian.

 

Alături de el, în acest comandament se regăsesc viceprimarul – Teliceanu Vasile Liviu, directorul școlii din Sarichioi – Pavlov Natalia, un reprezentant al postului de poliție – Damian Cristian, un consilier local – Cristea Nicolae și doi administratori a două societăți comerciale.
Pe drumurile comunale din Sarichioi se intervine pentru deszăpezire cu un tractor, o autobasculantă, patru buldoexcavatoare și un utilaj de deszăpezire. Conform planului operativ, din bugetul local al comunei trebuie asigurate toate stocurile de materiale necesare acțiunii de înțăturare a zăpezii și poleiului de pe carosabil, precum și combustibilul necesar funcționarii utilajelor.
Desigur, ținând cont de codurile meteorologice sub care județul Tulcea a fost timp de mai multe zile din prima lună a anului, măsurile impuse de planul operativ de intervenție au suferit modificări și adaptări la situațiile extreme.
În componența comunei intră cinci așezări: Sarichioi, Zebil, Enisala, Sabangia, Visterna. Față de reședința care este amplasată pe malul nord-vestic al Lacului Razim, celelalte localități se situează astfel: Sabangia este amplasată la 4 km nord, pe drumul județean 222, pe malul Lacului Razim, localitatea Zebil se situează la vest de Sarichioi, pe drumul județean 229, pe malul Lacului Babadag, Visterna este așezată la sud-vest de centrul comunei, pe Valea Ceairelor (Valea Visternei), în Podișul Visternei, localitatea Enisala se desfășoară la sud de reședința comunei, pe drumul județean 222, pe Glacisul Podişului Babadag, ajungând până la Lacul Babadag şi Balta Enisala.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top