Opinii

Ancuța Belu, primar Mihail Kogălniceanu: ”Numai împreună putem înfrunta toate problemele, chiar și pe cele cauzate de vreme!”

”Adresez tuturor locuitorilor comunei Mihail Kogălniceanu rugămintea de a lua măsurile necesare impuse de astfel de fenomene meteo: provizii de apă, alimente, medicamente, lemne (unde este cazul), lopeți ( la îndemână). De asemenea, vă rog să nu porniți la drum decât în situații excepționale, având la dumneavoastră: apă, pături, lanțuri, lopată. Aveți grija de voi și de cei de lângă voi”, așa începea unul dintre mesajele primarului Ancuța Belu către locuitorii comunei Mihail Kogălniceanu în perioada avertizărilor meteorologice de viscol și ninsori (6-11 ianuarie).

Comuna este situată de-a lungul drumului național DN 2A ( Urziceni-Constanța), tot de aici plecând și drumul județean DJ 222 către comuna Grădina. Oamenii din Mihail Kogălniceanu au trecut prin momente destul de grele cauzate de capriciile iernii. De mai multe ori DN 2A a fost închis de către autoritățile județene din cauza viscolului (depășind uneori 70-80 km/h) care făcea imposibilă deplasarea în siguranță a automobilelor.
La nivelul administrației locale, comandamentul de iarnă coordonat de către primarul Ancuța Belu a intervenit pentru deszăpezirea străzilor și a drumurilor comunale, astfel încât populația să poată avea acces la drumurile principale. Totodată, în mai multe rânduri, Ancuța Belu a făcut apel la calm și răbdare, unii oameni dorind să fie deszăpezite străzile lor cu prioritate. ”Din cauza condițiilor meteo extrem de nefavorabile din ultimele zile, ce au adus căderi masive de zăpadă, s-a acționat pe toate arterele principale din localitate pentru deszăpezire. Este adevărat că avem și zone unde a fost necesară intervenția repetată din cauza crivățului prelungit. Fac apel la înțelegerea dvs. și la buna-credință, rugându-vă să dăm împreună dovadă de spirit civic și să înțelegeți că toți sunteți importanți, iar în măsura în care putem, vom interveni pe toate drumurile, numai să aveți putină răbdare. Rog ca fiecare cetățean să își deszăpezească trotuarul din perimetrul locuinței”!
Comuna Mihail Kogălniceanu se află situată la 25 de km distanță de municipiul Constanța și are în compunerea ei satele Piatra, Palazu Mic și reședința Mihail Kogălniceanu.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top