Opinii

Vasile Neicu, primar Comuna Pantelimon: ”Oamenii au înțeles mesajul nostru și au stat în casele lor!”

Situată în partea de nord a județului, la o distanță de 60 de km de Municipiul Constanța şi 45 de km de orașul Hârșova, comuna Pantelimon se întinde pe o suprafață 12.2441 ha, fiind formată din 5 sate: Pantelimonul de Sus-satul de reședință; satul Runcu; satul Panteli­monul de Jos; satul Nistorești şi satul Călugăreni. Față de reședința comunei, satele se află la distanțe cuprinse între 5 km (Pantelimonu de jos) şi 18 km (Călugăreni).

Viscolul și căderile masive de zăpadă de la începutul lunii ianuarie au pus la grea încercare administrația locală a comunei, primarul Vasile Neicu declarându-ne că ”zăpada este foarte mare chiar și acum când au trecut codurile. Sunt gospodării unde le este oamenilor foarte greu să ajungă la furajele pentru animale”.
Revenind la perioada critică, când județul Constanța a fost în totalitate blocat, având toate drumurile naționale și județene închise circulației, Vasile Neicu a ținut să ne precizeze că în Pantelimon ”o singură zi nu s-a putut circula între satele comunei, în rest am ținut permanent drumurile deschise. Dacă noaptea venea viscolul, dimineața interveneam imediat și le curățam. Față de alte dăți, oamenii au înțeles mesajul nostru și au stat la casele lor”.
În ceea ce privește utilajele cu care s-a intervenit pe toate drumurile comunale, edilul ne-a explicat că au folosit utilajele primăriei, suplimentând cu un utilaj de mare tonaj pus la dispoziție de un agent economic de pe raza comunei. Nu au lipsit nici micile incidente care s-au finalizat cu bine. ”În prima seară de viscol au rămas înzăpezite două persoane într-un autoturism. Ne-am deplasat după ele și le-am adus în Pantelimon. A fost greu, intervenția durând vreo 8 ore. A doua problemă am avut-o cu o femeie însărcinată din satul Runcu care a apelat serviciul 112. Salvarea aștepta la drumul național Constanța – Hârșova, deoarece a venit neînsoțită de o freză. Atunci am mers noi cu utilajul acesta greu și am făcut drum pentru salvare, atât până la Runcu, cât și înapoi până la drumul național”, a mai spus Vasile Neicu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top