Actualitate

Comuna Ostrov, județul Constanța, va avea capelă mortuară. Niculae Dragomir, primar:„ În 4-5 luni va fi finalizată” – VIDEO

Niculae Dragomir, primarul comunei Ostrov, județul Constanța, susține că demersul construirii unei capele mortuare a plecat de la solicitările primite din partea cetățenilor, dar și de la dorința de a se alinia mormelor impuse de Uniunea Europeană cu privire la locul unde se păstrează și condițiile de păstrare a unei persoane decedate până la înmormântarea sa.

Construcția unei capele mortuare în satul Ostrov a demarat în luna iunie, iar valoarea proiectului este de 1.100.000 de lei, bani care sunt alocați de la bugetul local.

„Am avut numeroase solicitări din parte cetățenilor de a construi această capelă mortuară. În felul acesta venim în sprijinul și ajutorul oamenilor care trec prin astfel de evenimente nefericite. Îi sprijinim cu un loc în care ritualul înmormântării și parastasului să se desfășoare în condiții cât mai bune, civilizate”, a explicat primarul pentru „Dezvăluiri”.

Lucrările, în acest moment, sunt destul de avansate și administrația locală consideră că la începutul anului 2024 ele vor fi finalizate. „Credem că în maximum 4-5 luni investiția să fie finalizată”, adaugă primarul Niculae Dragomir.

Capela mortuară, în suprafață de 145 de metri pătrați, se construiește pe strada Mărgăritarelor, în apropiere de biserica Sfântul Nicolae, veche de peste un secol și jumătate.

Capela mortuară va fi dotată cu o cameră funerară și cu capac frigorific pentru sicriu (conform reglementărilor europene, o cameră pentru priveghi, sală de mese pentru pomeniri și chicinetă, spații de depozitare și grupuri sanitare, magazie depozitare alimente.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top