Opinii

Comuna Luncaviţa, gazdă primitoare a Turneului Internaţional Dunărea

Cu canotca, de la Mila 62 la Tulcea

După ce a atras mii de persoane din întreaga ţară la Festivalul Teilor, comuna Luncaviţa a fost din nou, de aceată dată, zilele trecute, gazda unui alt eveniment de excepţie. Pe 31 august, în localitatea tulceană s-a dat startul celei de a treia ediţii a „Turneului Internaţional Dunărea (TID) la Luncaviţa”. Evenimentul a făcut parte dintr-o acţiune complexă, Rowmania, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, la care au participat  zeci de competitori din întreaga Europă, veniţi pe Dunăre, tocmai din Germania. Această acţiune a avut în România două puncte de escală, la Luncaviţa şi în oraşul Tulcea. În seara de 31 august, la Mila 62, organizatorii, în frunte cu primarul comunei Ilie Ştefan au creat tabăra, au pregătit ceaune de borş şi alte bunătăţi tradiţionale şi au aşteptat venirea competitorilor.

Primul concurent de la Rowmania care a ajuns la Mila 62 a fost o sportivă din Germania, una dintre puţinele femei care s-au încumetat la o astfel de cursă. Pe rând, au sosit la Luncaviţa toţi concurenţii, printre aceştia numărându-se şi românii de pe „Legenda Dunării”, singura ambarcaţiune cu steag tricolor care  a pornit din Munţii Pădurea Neagră. Oboseala acumulată pe drum de către competitori a dispărut imediat iar protagoniştii au fost încântaţi de atmosfera întâlnită la Festivalul de la Luncaviţa. Invitaţi speciali ai evenimentului au fost Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic de canoe şi alţi doi foşti mari campioni, Vasile Dâba şi Toma Simionov. S-au acordat diplome acestor foşti mari sportivi dar şi premii speciale pentru competitorii de la Rowmania. Astfel, primarul Ilie Ştefan i-a premiat pe cei mai vârstnici dintre cocurenţi, pe doi tineri care au decis să se căsătorească chiar în perioada Festivalului dar şi pe doi temerari sosiţi la Luncaviţa, tocmai din Israel, respectiv Australia. Seara s-a încheiat cu un minunat foc de tabără şi cu un spectacol oferit de ansamblul folcloric „Ghiocelul”. A doua zi de dimineaţă, cu foţe proaspete, caravana bărcilor cu vâsle a pornit spre Tulcea. Un echipaj inedit a fost cel de pe barca „Jurilovca”, acolo unde la rame au putut fi văzuţi primarul de la Luncaviţa, Ilie Ştefan, cel de la Jurilovca, Eugen Ion şi colegul lor Paul Condrat. S-a ajuns  spre seară la Tulcea, oraş în care au avut loc alte festivităţi. Aici, în oraşul – Poartă a Deltei a avut loc şi un concurs de canotci (ambarcaţiunea creată de Ivan Patzaichin). Printre sportivii acestei inedite curse s-au numărat şi doi tineri din Luncaviţa, Alexandru Matei şi Săndel Sarău, care au terminat întrecerea pe un onorabil loc 7.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top