Actualitate

Comuna Horia vrea să atragă fonduri prin PNDL 3 pentru asfaltarea drumurilor

Nicolae Ioniță, primarul Comunei Horia, județul Constanța, a declarat pentru „Dezvăluiri” că administrația locală își dorește să asfalteze cinci kilometri de drumuri comunale.

Pentru a putea realiza această investiție, comuna a pregătit documentația tehnică în vederea atragerii de fonduri prin Programul național de Dezvoltare Locală 3 (PNDL).

Am pregătit documentația pentru cinci kilometri de asfalt în comuna Horia. Între timp au apărut normele de aplicare ale Programului care ne limitează la o investiție de 4 milioane. A noastră era de 10 milioane. Trebuie să o modificăm puțin”, spune primarul Ioniță. El arată că administrația ar putea solicita, în noua situație creată, bani pentru două proiecte de asfaltare.

Asfaltul va fi turnat pe cele mai importante străzi ale localităților ce formează comuna Horia.

Nicolae Ioniță regretă că nu poate depune un proiect și pentru implementarea unei rețele de canalizare. Din cauza numărului mic de locuitori, Comuna Horia nu se încadrează la accesarea de fonduri la acest capitol. „Pe viitor vom face și canalizare”, asigură primarul.

În paralel, pe agenda primăriei figurează două proiecte de renovare/reabilitare a Căminului Cultural și a Școlii. „Am vorbit deja cu proiectanții pentru renovarea Căminului Cultural și a Școlii. Școala are nevoie de reabilitare, de un alt sistem de încălzire prin intermediul unei pompe de căldură”, spune Nicolae Ioniță.

Un alt capitol important este curățenia comunei. „ Avem contract cu o firmă de salubrizare, iar oamenii se obișnuiesc treptat cu acest nou serviciu”, explică edilul.

Nu în ultimul rând, Comuna Horia face demersuri pentru a realiza un proiect de racordare la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Avantajul lor ar fi că sunt situați într-o zonă apropiată de locul pe unde trece magistrala națională.

Comuna Horia este așezată în partea de nord-vest a Județului Constanța și este formata din satele Horia – reședința de comună – Tichilești și Cloșca. Horia este situată la 2 kilometri Nord de Drumul Național 2 A – Hârșova – Constanța, în dreptul Km 17.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Comuna Horia vrea să atragă fonduri prin PNDL 3 pentru asfaltarea drumurilor – Partidul National Liberal Constanta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top