Actualitate

Inițiativă. Trei primari din Constanța își unesc forțele pentru proiecte comune

Trei primari din județul Constanța își propun să aibă întâlniri regulate pentru a schimba informații, experiență și pentru a pune la cale proiecte comune.

Iulian Tudorache (comuna Crucea), Costel Armășescu (comuna Pantelimon) și Nicolae Ioniță (comuna Horia) au realizat în prima lună a anului 2022 o astfel de întâlnire. „Vom strânge rândurile și vom fi mult mai aproape unii de alții. Întotdeauna trei minți fac mai mult decât una singură. Sperăm ca acest lucru să se vadă în acțiunile noastre viitoare”, spune Iulian Tudorache.

Primarul comunei Crucea a explicat pentru „Dezvăluiri” că problemele cu care se confruntă cele trei comunități sunt cam la fel. Aici sunt incluse și problemele întâmpinate de administrațiile locale în raport cu instituțiile statului cu drept de control.

„Ei discută pe segmentul lor, iar noi trebuie să știm toată legislația și toate procedurile, fie că vorbim de Mediu, de Curtea de Conturi, de Inspectoratul de Stat în Construcții sau de Direcția de Sănătate Publică. Ei ne controlează la un asemenea nivel încât noi trebuie să fim ași în domeniu. De aceea există posibilitatea să și greșim. Așa că întâlnirea va fi regulată și va avea ca scop împărtășirea de idei, de informații, de probleme cotidiene”, adaugă primarul comunei Crucea.

Costel Armășescu, edilul de la Pantelimon, explică faptul că aceste schimburi de experiență sunt binevenite deoarece fiecare dintre ei se confruntă cu probleme, dar poate veni și cu soluții la nevoia unui alt coleg. „Nu am gândit-o de la început ca o întâlnire regulată, dar asta vom face în viitor. Am vorbit despre finanțări, despre ce proiecte se mai pot face. Au fost discuții concrete despre ce realizează sau lucrează fiecare și ce putem face împreună”.

Acolo unde mai multe comune colaborează proiectele pot fi finanțate mai ușor deoarece numărul locuitorilor care beneficiază de investii este mai mare. Un astfel de exemplu este proiectul de introducere a rețelelor de gaze: comuna Crucea este lider de parteneriat cu mai multe comune din zonă, iar anul acesta vor primi finanțarea.

Primele discuții între cei trei primari au vizat și probleme legate de salubrizare, de oportunitatea unor proiecte și de finanțarea unor investiții.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top