Actualitate

Comuna Cerna, județul Tulcea, a îmbrăcat haine de sărbătoare

Ziua de 18 august 2023 a fost un prilej de sărbătoare pentru întreaga comunitate din Cerna. Ziua Comunei Cerna a reunit localnicii, personalități invitate și artiști consacrați care au încântat publicul adunat la baza sportivă Cerna.

Primarul Petre Șopu, alături de echipa sa din administrația locală, a decis ca Ziua Comunei să fie decalată, astfel încât să nu se mai organizeze pe 8 septembrie (sărbătoarea nașterii Sfintei Maria), ci pe 18 august, în plină perioadă a concediilor de vară, atunci când și fiii satului, plecați în diferite locuri din țară sau străinătate, se pot întoarce acasă pentru a fi împreună cu cei dragi. 

Printre invitații care au încântat publicul s-au numărat Vali Vijelie, Marian Cozma și Taraful, Grupul de chitariști ″Amicii‶, Biloi de la Mangalia, Grupurile ″Demetra‶, ″Nuferii Deltei‶, ″Meleaguri Dobrogene‶, ″Hora Maxinenilor‶, Ansamblurile ″Altona‶, ″Katiușa‶, ″Pandora‶ și ″Tuna‶.

Pe scenă au mai urcat Ionelia Lefterică, Elena Nistor, Denisa Maria Tanur, Mihaela Stan, Mirela Lepădatu și Mara Glugă. Evenimentul a fost prezentat de vedetele Antena1 Liviu și Andrei.

Aflată la 55 de kilometri de orașul Tulcea și 26 de kilometri de orașul Macin, Cerna este cunoscută în zonă ca fiind una dintre cele mai mari comune. Localitatea Cerna este traversată de drumul național care leagă Măcinul de Constanța (DN 22D).

Din centrul localității pornește drumul județean (DJ222B) ce leagă localitatea de satul Traian și drumul comunal DC39. Așezarea este situată în partea de nord-vest a județului Tulcea, în zona de contact dintre Munții Măcinului și aria depresionară. Satele componente ale comunei sunt : CERNA – reședința de comună; TRAIAN – situat la 8 km față de reședința de comună; MIRCEA VODĂ – situat la 10 km față de reședința de comună; GENERAL PRAPORGESCU – situat la 16 km față de reședința de comună (ultimele două sunt traversate de asemenea de DN 22D). Din localitatea General Praporgescu pornește drumul comunal (DC 39) care face legătura cu rezervația Laila și localitatea Cârjelari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top