Actualitate

Comuna Ceamurlia de Jos, parte într-un parteneriat public-privat privind dezvoltarea zonei Delta Dunării

Consiliul Local al comunei Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, a discutat proiectul de hotărâre privind aprobarea includerii teritoriului administrativ al comunei Ceamurlia de Jos în teritoriul eligibil al parteneriatului public-privat “Grup Local pentru Pescărie Durabila în Delta Dunării”, în vederea implementării noii STRATEGII DE DEZVOLTARE LOCALĂ INTEGRATĂ ÎN DELTA DUNĂRII în perioada de programare 2021-2027.

Strategiile de dezvoltare sunt documente ce fac posibilă coordonarea activă a proceselor de dezvoltare care au loc în teritoriu, luarea în considerare a caracteristicilor locale, a schimbărilor din mediul exterior şi fac posibilă abordarea proactivă, realizată într-un mod inovativ, a proceselor de dezvoltare teritorială. Ele sunt necesare în vederea obținerii oricăror finanțări guvernamentale sau europene și stau la baza documentației accesării unor astfel de fonduri.

Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării a luat ființă în anul 2010 prin acordul de voinţă a cinci membri fondatori: Consiliul Judeţean Tulcea, A.R.B.D.D, Asociaţia Ro-Pescador, Asociaţia Black Sea – Sfântu Gheorghe, Asociaţia Rechinul – Crişan având ca scop şi obiectiv ‘’elaborarea şi implementarea unei Strategii de dezvoltare locală, care să urmărească dezvoltarea unui sector piscicol competitiv, modern şi dinamic bazat pe activităţi durabile de pescuit şi acvacultura, având în considerare toate aspectele legate de protecţia mediului, dezvoltarea socială şi bunăstarea economică”.

În perioada 2010 – 2015 Asociaţia Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării – FLAG Delta Dunării a implementat Strategia de Dezvoltare Locală finanţată din Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013, în valoare totală de 22.284.780,48 € fiind astfel cel mai mare FLAG din Europa atât din punct de vedere a zonei acoperite cât şi a valorii strategiei care s-a implementat. FLAG Delta face parte din reţeaua FARNET (Reţeaua europeană a zonelor de pescuit), este membru fondator al Federaţiei Zonelor Pescăreşti (FZP) din România, și membru fondator și vicepreședinte al FGLP (Federația Grupurilor Locale pentru Pescuit).

În prezent, Asociația Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării este formată din opt membri asociați dintre care: două entități publice Consiliul Județean Tulcea și Administrația Rezervației Biosferei Deltei Dunării, trei organisme private, respectiv, Asociația “Ro-Pescador”, Asociația de pescari „Golovița” și Asociația “Identități Deltaice” (membru cu drepturi depline din luna ianuarie a anului 2022), trei susținători ai societății civile (asociații), Asociația „Ivan Patzaichin – Mila 23” (membru cu drepturi depline din luna martie a anului 2016), Federația Organizațiilor Producătorilor de Pește din Delta Dunării (membru din anul 2023), Federația Organizațiilor de Pescari Delta Dunării (membru din anul 2023).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top